01b92cd8

Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий звернувся до лідерів депутатських фракцій у Верховній Раді України, що входять до парламентської коаліції: Блок Петра Порошенка, Народний фронт, Самопоміч, Радикальна партія, Батьківщина.

У зверненні, зокрема запропоновано внести на розгляд Ради Коаліції питання про підтримку профспілкових змін до законопроекту №2983 «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та відкладення його розгляду у другому читанні для приведення його у відповідність до норм міжнародного права.

Профспілки надіслали пропозиції Голові Верховної Ради України та голові Комітету з питань промислової політики та підприємництва щодо утворення робочої групи за участю представників Мінсоцполітики, Мінюсту, МЗС, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Національного координатора Міжнародної організації праці в Україні, спільних представницьких органів об'єднань профспілок та роботодавців, яка під час підготовки законопроекту до другого читання напрацює узгоджені пропозиції з метою усунення порушень норм Конвенцій МОП №87 «Про свободу асоціації та захист права на організацію», №98 «про застосування принципів права на організацію і ведення колективних переговорів» та інших міжнародних зобов'язань України.

Прес-центр ФПУ