000320931 1-00d18b77f74ed8a48cbd08a61721c458-200x500

 

28 липня ц.р. у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про основні цілі та норми соціальної політики № 117 (реєстр. № 0055).

 

Відповідно до інформації, розміщеної на сайті Верховної Ради України, та за інформуванням головного Комітету – Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, законопроект передано на розгляд Голові Верховної Ради України В.Б. Гройсману.

 

Відповідно до довідки про погодження проекту Закону України «Про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про основні цілі та норми соціальної політики № 117», розміщеної на сайті Верховної Ради України, законопроект узгоджено з: Міністерством аграрної політики та продовольства; Міністерством внутрішніх справ; Міністерством економічного розвитку і торгівлі; Міністерством закордонних справ; Міністерством освіти і науки; Міністерством охорони здоров’я; Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства; Міністерством соціальної політики; Міністерством фінансів; Міністерством юстиції; Державною міграційною службою; Державною службою України з питань праці; Державним агентством земельних ресурсів України; Пенсійним фондом України.

 

Довідково:

Проект Закону України «Про ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про основні цілі та норми соціальної політики № 117», який був розроблений Мінсоцполітики України, 24 лютого 2015 року погоджено СПО об’єднань профспілок.

Тривалий час профспілки домагаються від Уряду ратифікації Конвенції МОП № 117 про основні цілі та норми соціальної політики та забезпечення врахування її норм при підготовці, узгодженого із сторонами соціального діалогу, законопроекту щодо запровадження нового механізму формування прожиткового мінімуму і внесення його на розгляд Кабінету Міністрів України.

 

 

                                               Департамент захисту соціально-економічних прав