Б

20 лютого Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий за дорученням Президії ФПУ та від імені ФПУ підписав протокол про приєднання до Меморандуму про співробітництво колективних членів Координаційної ради Платформи Національної стратегії охорони здоров'я України.

Це відбулось під час засідання Координаційної ради, що проходила під головуванням президента УСПП, Голови ООРУ Анатолія Кінаха. Профспілковий лідер дав високу оцінку Меморандуму та діяльності КР Платформи, проінформував про участь профспілок у цієї важливої справі, запропонував низку конкретних ефективних заходів по реалізації стратегії охорони здоров'я в Україні.

«Профспілки постійно опікуються таким важливим питанням, як охорона здоровя наших громадян  та забезпечення гідних умов праці і гідної її оплати для працівників цієї сфери, - зазначив Григорій Осовий. – Ми здійснюємо контакти та співробітництво по цим напрямкам з нашими соціальними партнерами – урядовцями та роботодавцями - на різних рівнях та різних переговорних площадках, перш за все, НТСЕР та СПО, під час роботи над текстом Генеральної угоди на новий строк. Це стосується як ФПУ у цілому, так і Профспілки працівників охорони здоров’я, яка по чисельному складу – більш ніж 700 тисяч членів профспілок – займає друге місце серед всеукраїнських галузевих профспілок. Ми бачимо свої пріоритетні завдання у тому, щоб, з одного боку, сприяти створенню необхідних умов для якісного та ефективного обслуговування людей праці, всіх громадян України медичними послугами. А з іншого боку – забезпечувати самих працівників галузі надійним та своєчасним фінансуванням, гідними умовами праці, підвищенням іі престижу та оплати. Ми вважаємо, що   Координаційна рада Платформи Національної стратегії охорони здоров'я України робить велику справу і профспілки тут можуть і повинні робити її з вами».

Під час засідання було обговорено також ряд інших питань, серед яких: «Про розширення складу членів Координаційної ради Платформи Національної стратегії охорони здоров’я України», «Про результати виконання Першочергових заходів по виконанню рішень Координаційної ради Платформи Національної стратегії охорони здоров’я України від 14 листопада 2018 року». «Про План роботи Координаційної ради Платформи Національної стратегії охорони здоров’я України на 2019 рік».

Прес-центр ФПУ

Б1