Bez-ymeny-1-7

 

Ще в жовтні минулого року на Всеукраїнській акції профспілок було висунуто вимогу до Уряду: не підвищувати ціни на природний газ, паливо, тарифи на електроенергію та житло-комунальні послуги, транспортні послуги, коли люди не мають змоги заплатити.

 

Натомість, Кабінетом Міністрів України було прийнято рішення щодо підвищення ціни на природний газ, яке викликало обурення серед населення в умовах постійного зростання цін на споживчі товари та соціально-значущі послуги. Попри вимогу МВФ підвищити ціну на природний газ для населення на 60 %, фактично її було підвищено з листопада 2018 року на
23,5 %.

Нарешті, прислухавшись до вимог профспілок, які захищають людей праці, усвідомивши непосильну ціну на природний газ для населення та промисловості, НАК «Нафтогаз України» опублікувала оновлені цінові пропозиції, які діятимуть з 1 квітня 2019 року.

Для суб’єктів господарювання, які не мають заборгованості перед
НАК «Нафтогаз України», нова ціна за 1000 куб. м природного газу з ПДВ становитиме:

-  за умови оплати протягом або після періоду (календарний місяць) поставки газу – 7 479,60 грн;

-  за умови попередньої оплати до періоду (календарний місяць) поставки газу – 7 188,0 грн.

У березні дочірні компанії НАК «Нафтогаз України» скористалися привабливою ситуацією щодо зниження ринкової ціни та закупили достатні обсяги газу для забезпечення побутових споживачів. Враховуючи це,
ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» також знизить ціну на квітень 2019 року для своїх побутових споживачів на 2%, не встановлюючи максимально можливу торгову націнку постачальника, що дозволена законодавством. Таким чином, ціна природного газу для побутових споживачів цієї компанії складе 8,38 грн за куб. м замість 8,55 грн за куб. м (включно з ПДВ та витратами на його транспортування магістральними та розподільними трубопроводами).

 

Департамент з питань

економічного розвитку та ціноутворення