А3

 

Справедливість восторжествувала – саме так розцінили спілчани нещодавнє рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, яким нарешті визнано противоправним та скасовано розпорядження КМУ від 11.01.2018 р. № 13-р «Про передачу будівлі профспілок у м. Полтава Генеральній прокуратурі України».

 

Рішення суду вступило в силу, воно оприлюднене та внесено до Єдиного державного реєстру судових рішень. А це означає, що тривала, більш ніж річна боротьба полтавчан, ФПУ та усіх спілчан, хто постійно надавав солідарну підтримку своїм колегам, увінчалася перемогою закону та справедливості!

Голова ФПУ Григорій Осовий назвав цей факт надзвичайно важливим прецедентом і прикладом для інших судових інстанцій, які протягом останніх років неодноразово ухвалювали рішення про передачу профспілкового майна органам державної влади. Відтепер їх можна вважати такими, що суперечать діючому законодавству, адже, у рішенні Окружного адміністративного суду м. Києва стосовно підтвердження права Полтавської обласної ради профспілок на будівлю, в якій вона працює протягом десятків років, чітко зазначено:

«на основі аналізу чинних правових актів, визнано, що майно загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР, розташоване на території України, тимчасово, до визначення його правового режиму, зокрема правонаступників, є державною власністю і перебуває в управлінні держави в особі Фонду державного майна України».

- Оскільки до сьогодні закону про правонаступників зазначеного майна, в тому числі і профспілкових об’єктів, не було прийнято, воно не може бути приватизоване, або використане в будь-який інший спосіб, - конкретизує Г.Осовий, - а Фонду держмайна згідно з постановами ВР України 90-х років воно передане лише тимчасово, та, як вказано у цих правових актах, - «з метою його збереження в інтересах громадян України».

І хоча остаточно боротьбу ще не завершено, вона вже дала свій суттєвий результат!

Честь і хвала справедливому суду!

Сила профспілок – у єдності та їх прагненні до справедливості заради людини праці!

 А4

Нагадаємо, що профспілки протягом останнього року неодноразово пікетували Окружний адміністративний суд Києва, солідарно виступаючи за свої законні права, проти порушення Конституції і законів України, зокрема про право на власність.

Так, за розпорядженнями КМУ та рішеннями судів, протягом останніх декількох років у спілчан намагаються відібрати будівлі профспілкових об'єднань на Закарпатті, Полтавщині, в інших областях, вилучають профспілкові навчально-методичні центри, органам державної влади та місцевого самоврядування за рішеннями господарчих судів передаються заклади профоздоровниць, дитячо-юнацькі спортивні школи та учбово-спортивні бази, готелі і турбази, інші профспілкові об’єкти.

Спілчани рішуче заявляють, що зазіхаючи на профспілкове майно влада нехтує правами мільйонів людей, трудівників, кому воно належить!

Тому ми віримо у справедливий суд, який має стати на сторону закону, і захистити права профспілок!

А1

А90

Прес-центр ФПУ