images

 

МКП виступила із глобальним закликом до прояву солідарності з колишнім президентом Бразилії Луїзом Інасіо Лулою да Сілва.

 

24 січня регіональний апеляційний суд винесе рішення щодо політично мотивованих та сфальшованих звинувачень проти нього. Судовий процес все більше розглядається як спроба не допустити його до участі у виборах та зруйнувати його репутацію.

Профспілкові активісти з усього світу запрошуються приєднатися до глобального заклику та підтримати демократію в Бразилії: www.standwithlula.org/en

Намагаючись знайти будь-яку провину, щоб засудити Лулу в судах, опоненти найважливішого політичного лідера Бразилії впливають на судові процеси через ЗМІ, проводячи найбільшу кампанію з дискредитації громадського діяча в історії країни.

Адвокати Лули зафіксували численні порушення фундаментальних прав у кампанії проти нього, зокрема позбавлення волі, незаконне підслуховування телефонних розмов та перегляд кореспонденції, перехоплення його листування зі своїми адвокатами, визнання винним без будь-яких доказів чи судового розгляду, відсутність неупереджених суддів та справедливого судочинства. Цієї позиції дотримуються і визнані міжнародні експерти в галузі права, наприклад відомий британський адвокат з прав людини Джеффрі Робертсон.

Колишній профспілковий лідер, Лула є батьком сучасної Бразилії. Відсидівши у в’язниці в часи військової диктатури, він згодом став найбільш успішним президентом в історії Бразилії, вивівши з бідності 33 мільйони людей та поставивши бразильську економіку на службу простим людям. Його популярність була настільки великою, що він допоміг у виборах свого наступника, президента Ділми Русеф, у 2010 і 2014 роках.

Однак у 2016 році група корумпованих політиків на чолі з Мішелем Темером усунула Ділму та взяла владу у свої руки шляхом парламентського перевороту. З того часу Темер намагається повністю ліквідувати соціальний спадок Лули, проводячи антипрофспілкові поправки до трудового кодексу, урізаючи державні інвестиції, атакуючи систему соціального захисту та навіть намагаючись легалізувати примусову працю, змінивши визначення рабства.

«Бразильський народ побачив, як може бути. Під керівництвом Лули, відчуття загального процвітання дало кожному надію. Проте після того, як бізнесмени-помічники Темері взяли владу в свої руки, 22 мільйони людей перебувають за межею бідності, а кожна п’ята сім’я не має жодного доходу! Такого не може бути в багатій країні», – заявила генеральний секретар МКП Шаран Барроу.

«Еліту та корумповану верхівку цієї нації не можна поважати, якщо ми серйозно налаштовані зцілити наш світ, побудувати мир, демократію та права людини. Міжнародний трудовий рух підтримує Лулу у боротьбі за бразильський народ та демократію».

Департамент міжнародних зв'язків ФПУ

за повідомленням

https://www.ituc-csi.org/ituc-joins-global-solidarity?lang=en