А 

 

Сто   п’ятдесят років тому британські профспілки   зібрались у Манчестері, щоб заснувати перше у світі національне об’єднання профспілок – Британський конгрес тред-юніонів.

 

Тим самим вони заклали підвалини сучасного міжнародного профспілкового руху, який сьогодні об’єднує понад 200 мільйонів людей. Починаючи з того часу, трудящі переважної більшості усіх країн почали розбудовувати національні профспілкові об’єднання, завдяки яким вони багато в чому змінили хід історії.

 

Ми вдячні усім, хто першими долучилися до боротьби за основоположні права, якими ми сьогодні користуємося. Це перш за все, право на асоціацію та право на ведення колективних переговорів, захист від дискримінації та експлуатації на робочих місцях тощо.

 

Британські профспілки завжди відстоювали загальнолюдські цінності, такі як рівність, демократія, право на працю.  Сьогодні  Британський конгрес тред-юніонів стурбований правилами ЄС щодо прав працівників, яких їх можуть позбавити, коли Великобританія вийде зі складу Євросоюзу. Адже це може призвести до створення «sweatshop Brexit» – зниження заробітної плати та погіршення умов праці робітників.

 

Бажаю БКТ нових досягнень у перетворенні Великобританії у суспільство соціальної справедливості, а усім членам профспілок та їх сім’ям процвітання та успішного майбутнього.

 

Голова Федерації  профспілок України              Григорій Осовий