P1190385

Закарпатська обласна організація профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення - найбільша за чисельністю серед галузей промисловості та сфери обслуговування нашого краю. Основою взаємодії профспілкових організацій з керівниками підприємств і навчальних закладів є конструктивний соціальний діалог, який знаходить відображення у колективних договорах і угодах та спрямований на спільне вирішення економічних і соціальних питань. На цьому наголошував голова облорганізації профспілки Іван Зелінський на обласній звітно-виборній профспілковій конференції.

Про тісну співпрацю профспілки з господарськими керівниками свідчить те, що в роботі профспілкового зібрання взяли участь: начальник Виноградівського ВУЖКГ Михайло Білинець, директори підприємств - ТОВ "Водоканал" Карпатвіз" - Йосип Галайда, КП "Водоканал міста Ужгорода" - Станіслав Карташов, ММКП "Мукачівводоканал" - Ігор Федорняк, ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник. Окремі з них разом з профспілковими активістами виступили на конференції, яка проходила як гостра, взаємозацікавлена фахова дискусія.

Зокрема, порушувалися питання оплати і охорони праці, недофінансування підприємств ЖКГ з місцевих бюджетів, ефективності виконання колективних договорів, залучення молоді на підприємства сфери обслуговування, підготовки резерву основних професій в навчальних закладах, спортивної роботи у галузі, тощо.

P1190380

Надзвичайно гострою є проблема заборгованості населення області підприємствам ЖКГ за вже надані послуги, яка становить 111 млн. грн., що погіршує фінансово-економічний стан цих підприємств галузі.

В числі пріоритетів галузевої профспілки -  робота дитячого оздоровчого закладу "Барвінок", який у звітному періоді відзначався Федерацією профспілок України у номінації "Кращий заклад оздоровлення і відпочинку дітей".

На звітно-виборній конференції підкреслювалося, що спільні дії керівників та профспілкових організацій, подальший розвиток соціального партнерства, дієвий контроль за укладанням та виконанням колдоговорів на місцях, дотримання Галузевої Угоди сприятиме піднесенню іміджу галузі ЖКГ у  житті області,  привертатиме більшу увагу органів місцевої влади і самоврядування до вирішення галузевих проблем, їх фінансової підтримки. Усі ці ділові пропозиції знайшли відображення у постанові обласної звітно-виборної профспілкової конференції.

Головою Закарпатської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення знову обрано Івана Зелінського.

На фото: у президії зібрання;

             - проходить профспілкова конференція;

             - колективне фото на згадку

P1190387

             - учасники конференції (зліва направо): начальник Виноградівського

 ВУЖКГ Михайло Білинець, директор ММКП "Мукачівводоканал" Ігор Федорняк, голова облорганізації профспілки Іван Зелінський, директор ТОВ "Водоканал "Карпатвіз" Йосип Галайда.

P1190389

Фото автора

Сергій Баранчиков,

прес-центр Закарпатської облпрофради.