Президія

2 листопада 2020 року на засіданні Президії Федерації профспілок Рівненської області розгнлянуто питання:

- про ситуацію з виборами депутатів до місцевих рад;

- про ситуацію з поширенням пандемії СOVID -19 і дії профспілок;

- про пропозиції щодо фінансування членських організацій ФПУ;

- про проведення першого засідання Ради ФПО;

- про співпрацю профспілкового підприємства «Санаторій «Горинь» з членськими профорганізаціями ФПО.

- про передплату на газету ФПО «За відродження» та ін.

На засіданні були присутні 12 членів Президії, ще двоє брали участь онлайн, знаходячись на самоізоляції.

Щодо першого питання порядку денного Микола Шершун, голова ФПО поінформував членів президії про результати підрахунку голосів до обласної та місцевих рад та міського голови, зазначивши, при цьому, що процес підрахунку ще не завершено.

Не абияку увагу і ажіотаж викликало питання про ситуацію із збільшенням захворюваності на Ковід-19. Зокрема, голова ФПО М. Шершун повідомив присутніх про відсутність фінансування нових опорних ковідних лікарень в м. Остріг та м. Зарічне. Роз’яснення, чому виникла така ганебна ситуація, надав у своєму виступі Сергій Боровець, голова обкому профспілки працівників охорони здоров’я. Він зокрема, зазначив, що фінансування вказаних лікарень не відбувається тому, що відсутній відповідний Наказ з Міністерства охорони здоров’я. Під наказ виділятимуться кошти з Ковід-фонду. Причина, чому виникла така ситуація на рівні Міністерства і коли буде відповідний Наказ, наразі не відома.

Микола Шершун, голова ФПО, висловив пропозицію надіслати від імені Президії ФПО листи на профільне Міністерство, з вимогою пролити світло на цю патову ситуацію. І пояснити спілчанам Рівненщини, чому пацієнти з Ковід-19 в Острозі та Зарічному змушені лікуватися від цієї недуги за власний рахунок, якщо кошти на ці цілі передбачені відповідною державною програмою. Члени президії одноголосно підтримали цю ініціативу.

Активно обговорювали члени президії і питанні фінансування ФПУ в наступному періоді. Проаналізувавши ситуацію, вказували на необхідність дотримання Статуту ФПУ. Також висловили пропозицію прозоро, чесно формувати бюджети та вчасно звітувати про проведену роботу, дотримуючись виконавської дисципліни.

Президія1

Профінформ ФПО