СУД

18 листопада відбулося судове засідання у Жовтневому районному суді Кривого Рогу за цивільним позовом адміністрації Криворізького залізорудного комбінату до працівників підприємства, які брали участь в акціях протесту.

Нагадаємо, що 3 вересня гірники шахти «Октябрська» КЗРК на знак протесту залишилися у підземних умовах праці, пізніше до них приєдналися працівники інших шахт підприємства. Колеги робітників, які залишилися у шахтах, підтримували їх вимоги на  мітингах протесту. Акція продовжувалась до 15 жовтня. Керівництво КЗРК подало заяву до суду на 10 працівників та навіть після узгодження умов двохсторонньої угоди між адміністрацією та працівниками ПАТ «Кривбасзалізрудком» свій позов не відкликало.

Перше засідання у справі відбулося 6 листопада, друге вчора, 18 листопада.

На цьому засіданні Жовтневий райсуд Кривого Рогу перейшов до встановлення обставин справи та опитування відповідачів. Представники адміністрації наполягали на тому, що законна процедура страйку порушена, хоча мала місце реалізація права на протест без оголошення страйку.

Клопотання позивача (підприємства) задовольнялись, а клопотання відповідачів (робітників) - відхилялись або ж просто не розглядались. Приміром, суд вирішив заслухати представника гірничорятувальної служби ДСНС з ініціативи позивача. Проте прийняти позитивне рішення по клопотанням про долучення робітників як позивачів або про закриття провадження не зміг. Більше того, суддя відмовив навіть у проханні оголосити короткотермінову перерву на прохання учасників.

У роботі засідання, як захисник інтересів гірників, брав участь юрисконсульт первинної організації ПМГУ ПАТ «Кривбасзалізрудком» Юрій Тканов.

Наступне засідання відбудеться у понеділок 30 листопада.

Джерело інформації: https://www.facebook.com/social.ruh

Профспілка металургів і гірників України