АД

Ситуація, що склалася на Запорізькому  титано-магнієвому комбінаті через проблеми, пов’язані з його виробничою діяльністю, близька до критичної. Неефективне управління підприємством ставить під загрозу саме існування комбінату, який має стратегічне значення для економіки та безпеки держави. І, як наслідок, заручником цієї ситуації став трудовий колектив ЗТМК.

З початку 2020 року кількість працюючих на підприємстві скоротилася з 3300 осіб до 2450. При цьому рівень середньої зарплати знизився з 12000 грн до 10000 грн, а заборгованість з її виплати на  17.11.2020 року становила більше 21 млн грн (на початок року заборгованість була відсутня).

Зрозуміло, що Профспілка металургів і гірників України не може залишатися осторонь, коли її членам загрожує соціально-економічна катастрофа.

Саме тому Голова ПМГУ О.Рябко звернувся до Президента України В.Зеленського, Прем’єр-міністра Д.Шмигаля,  керівників Комітетів Верховної Ради з проханням нормалізувати ситуацію на ЗТМК.

На цей лист звернули увагу та розповсюдили різноманітні ЗМІ. На жаль, деякі з них підвели під звернення своє підґрунтя, далеке від істини, чим спотворили його суть.

Центральна рада ПМГУ відповідально заявляє, що Профспілка металургів і гірників України в критичній ситуації, яка склалася у ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», підтримує та захищає інтереси виключно трудового колективу.

ПМГУ не важливо, хто є власником підприємства. Головне, щоб комбінат працював, і у кожного трудящого були гарантія зайнятості, нормальні умови праці, гідна зарплата.

Це – принципова позиція Профспілки металургів і гірників України.  

А щодо особистості власника, ПМГУ готова підтримати того, хто зможе зберегти робочі місця для титаномагнієвців і не буде зазіхати на їхні трудові права та інтереси.

ПМГУ – за  справжнє соціальне партнерство. Ми готові до ефективної співпраці з гідним, соціально-орієнтованим власником.

Лист Голови ПМГУ Рябка О.І.

Профспілка металургів та гірників України