АТБ

Проблеми, пов'язані з адміністративною реформою, із завершенням виборів до органів місцевого самоврядування залишаються далекими від розв’язання – відповідей, які б задовольнили профспілки, все ще немає на більшість запитань.

Потребує з'ясування, і не лише деталей, процедура трансформації міських і районних комітетів профспілок низки галузей в умовах радикального скорочення адміністративних районів.

По всьому, зміни в управлінському апараті міського і районного рівня спричинять суттєве скорочення робочих місць на місцях, і на цьому терені буде серйозно проекзаменована здатність профспілок захистити своїх членів, зайти мотиваційні аргументи для збереження членства.

Прихід до органів місцевої влади нових людей, які мають приблизне уявлення про соціальне партнерство, місце і роль профспілок у суспільстві, вже сьогодні має наслідком небажані конфліктні ситуації.  

АТБ1

Себто, профспілкам попереду роботи – непочатий край. Посутньою допомогою у її розгортанні став онлайн-семінар, проведений облпрофрадою спільно з Полтавським регіональним офісом Програми U-LEAD з питань вдосконалення організаційної структури місцевого самоврядування в режимі відеоконференції за участю керівників Валерія Пухая та Ірини Балибіної, очільників та відповідальних працівників обласних організацій профспілок працівників держустанов, охорони здоров'я,освіти і науки, культури, АПК, лісового господарства, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, облпрофради. В семінарі прийняла участь, соціальний партнер,  начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Полтавській області Оксана Атаманюк .

Про конкретні аспекти співпраці йшлося у розлогих виступах і коментарях радника Офісу з муніципальних питань та управління  Геннадія Фасія, радника з питань децентралізації та місцевого самоврядування Володимира Божка. Учасники відеоконференції домовилися про постійну координацію діяльності і проведення наступного навчання найближчим часом.

Заступник голови Полтавської облпрофради Ганна Таргаєва