А7

Реформа з децентралізації спонукає нас до пошуку нових форм і методів співпраці між соціальними партнерами. На Рівненщині таким дороговказом у роботі Федерації профспілок та територіальними громадами є Угода про співпрацю. Така угода це своєрідна програма до хороших намірів. 10 лютого ц.р., було підписано, вже 47 угоду про співпрацю між Федерацією профспілок області та Костопільською територіальною громадою.

А8

Предметом цієї Угоди є співпраця соціальних партнерів та активна робота з соціального діалогу задля єдиної мети - побудови соціально відповідального суспільства в питаннях регулювання трудових, соціальних, економічних відносин, створення сприятливих умов для вирішення соціально-економічних проблем територіальної громади та її членів що перебувають у сфері впливу Сторін

Угода підписується першими особами. Не став виключенням і вчорашній день. Не дивлячись на не легкі погодні умови: сніг та заметіль, голова Федерації профспілок області Микола Шершун вирушив у новостворену Костопільську ОТГ, щоб зустрівшись з головою ОТГ Євгеном Денисюком, віч-на-віч поговорити про проблеми і радості людей однієї з найбільших громад області. Чисельність населення громади на день створення налічує близько 45 тис. осіб. Її площа 690,9 км. До складу громади увійшло місто Костопіль, колишній районний центр та 29 сіл і селищ, які входили до Костопільського району.

А9

У розмові з головою громади Євгеном Денисюком, Микола Шершун, акцентував увагу на основному завданні профспілок на сьогодні. За його словами, це – збереження діючих та створення нових профспілкових організацій, збереження галузевого принципу формування організацій, охоплення усіх працюючих Колективними договорами, цією малою Конституцією кожного підприємства.

Голова ФПО, Микола Шершун та голова Костопільської ОТГ, Євген Денисюк, окресливши найближчі цілі, налагодивши контакти та виокремивши найголовніші завдання у співпраці урочисто підписали угоду. (на фото).

Жанна Арсенічева,

Профінформ ФПО

P.S: Робота продовжується. Найближчими днями планується підписання угоди з головою Територіальної громади м. Рівне Олександром Третяком.