logo prupu big
За ініціативою Профспілки працівників вугільної промисловості України в онлайн форматі ZOOM –конференції відбулася зустріч заступника голови Профспілки Андрія Зиміна з заступником голови Фонду державного майна України з корпоративних питань Денисом Кудіним, який також є дійсним членом Наглядової ради ПАТ «Центенерго» В зустрічі приймали участь завідувач відділу правової роботи Профспілки Надія Марченко, а також Олексій Козлов – директор департаменту стратегічного планування ПАТ «Цетренерго» та Людмила Єсипенко - в.о. директора департаменту корпоративних прав держави Фонду.

Профспілкою на обговорення були запропоновані питання, які наразі в процесі запланованих реформування вугільної галузі та трансформації вугільних регіонів є дуже актуальними і болючими для працівників галузі. Саме від конструктивного діалогу всіх зацікавлених сторін залежить не тільки успішне їх вирішення, але й виявлення та упередження всяких ризиків як соціального, так і економічного характеру.

По результатам зустрічі було досягнуто спільне рішення щодо доцільності активізації Угоди про взаємодію та співпрацю між Фондом державного майна України та Профспілкою працівників вугільної промисловості України, яка була підписана 23.11.2010року і залишається чинною до цього часу. З цією метою уже в ході зустрічі Денисом Кудіним була визначена посадова особа від Фонду, яка буде відповідальною за взаємодію та співпрацю із Профспілкою.

Більш того, досягнуто взаємне бачення необхідності розширення взаємодії та співпраці в рамках Угоди також і на рівень регіональних органів Фонду та територіальних організацій Профспілки. У зв’язку з цим дійшли згоди щодо аналізу та визначення необхідності осучаснення редакції Угоди та Соціального пакету, який є невід’ємним додатком до Угоди.

Крім того, були з’ясовані причини пропуску строку (31.03.21), визначеного розпорядженням КМУ, для подання проекту рішення щодо утворення акціонерного товариства, до статутного капіталу якого повинні передаватися корпоративні права ПАТ «Центренерго» та майно вугледобувних підприємств(шахт) згідно з переліком, визначеним комісією.

Причина – такий узгоджений перелік до цього часу не складений. Наразі відсутні паливний баланс та бизнес - плани підприємств на перспективу як мінімум на 15 років з урахуванням проектних та фактичних потужностей шахт та з визначенням необхідних обсягів інвестицій на цей період для їх освоєння.

З цих питань повинні бути відповідні рішення Кабінету Міністрів України.
Люди праці не повинні відповідати за недоліки в роботі державних органів влади і в цьому питанні думка сторін зустрічі збігається.
Профспілка працівників вугільної промисловості України