170727935 1834274133403152 1360103531444815040 n
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства відбулася нарада, на якій було досягнуто домовленості про укладення додаткового короткострокового договору між ДП «НАЕК «Енергоатом» та ДП «Східний гірничозбагачувальний комбінат» та визначено ціну на урановий концентрат. Підписантами угоди виступили генеральний директор ДП «СхідГЗК» в.о. Антон Бендик та т.в.о. президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. «Було прийнято рішення підписати додаткову угоду на три місяці за ціною базового контракту, — повідомив Голова Атомпрофспілки Валерій Матов. — Базовий контракт було укладено у листопаді 2019-го року, за ним СхідГЗК має постачати Енергоатому 1000 тон урановооксидного концентрату за базовою ціною 2912 грн/кг. Оплата відбуватиметься по факту — за умови вироблення та відвантаження продукції. Головний результат наради — комбінат не зупиняється, продовжуватиме працювати, на три місяці — гарантоване фінансування. Три місяці — це не рік. Але це вирішення питання — з продовженням. За цей час проводитимуться переговори, зокрема про умови й обсяги державної підтримки».
Професійна спілка працівників атомної енергетики та промисловості України