А2

1 червня 2021 року у Києві відбулась спільна нарада керівництва ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» та лідерів профспілкових організацій, що діють на підприємстві.  Про це інформує сайт Профспілки металургів і гірників  України. У якості медіаторів у нараді взяли участь голова ПМГУ Олександр Рябко та голова-виконавчий директор Всеукраїнського об'єднання обласних організацій роботодавців металургійного комплексу «Федерація металургів України» Сергій Біленький.

У ході наради були досягнуті наступні домовленості:

– До липня 2021 року провести переговори з профспілковою стороною з підвищення заробітної плати працівникам ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПП «Стіл Сервіс», ТОВ «Ливарно-механічний завод» і прийняти погоджене з профспілковою стороною рішення щодо конкретних дат та відсотків поетапного підвищення зарплати.

– Найближчим часом провести засідання Глобального комітету з охорони праці та безпеки ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» за участі лідерів профспілкових організацій, на якому адміністрація підприємства презентує нову систему організації роботи з охорони праці, що передбачає активну взаємодію з профспілковим активом, а також будуть розглянуті результати усунення порушень з охорони праці, вказаних у Приписі Держпраці від 23.04.2021.

– Терміново розпочати роботу з організації у 2021 році на базі об’єктів соціальної сфери підприємства (пансіонатів, дитячих оздоровчих таборів, заміських баз відпочинку) літнього оздоровчого сезону для працівників та членів їхніх сімей.

– Провести переговори з укладення нового колективного договору підприємства або внесення змін до чинного колективного договору.

Федерація профспілок України