Б2

2 червня 2021 року відбувся семінар-практикум для голів первинних профспілкових організацій на тему: «Завдання успішного профспілкового лідера», який відкрив Юрій Кравець, голова обласної організації Профспілки працівників освіти та науки України.

Захід складався з двох частин. У першій (теоретичній) частині мова йшла про:основні напрямки діяльності Профспілки працівників освіти та науки України, в тому числі обласної організації Профспілки в сучасних умовах;

організацію бухгалтерського обліку та фінансового контролю в профспілкових організаціях; виклики у правовому регулюванні діяльності профспілок; соціальний діалог як ключевий елемент соціального партнерства у сфері соціально-трудових відносин.

У ході знайомства, представлення, яке проводила Світлана Клім, методист навчально-методичного кабінету психологічної служби РОІППО, учасники заходу окреслили якості профспілкового лідера. У практичній частині заходу голови первинних профспілкових організацій з Юлією Мельник, завідувачкою навчально-методичного кабінету психологічної служби РОІППО, Георгієм Антипчуком, юрисконсультом-правовим інспектором праці ОРП, Лідією Сасюк, головним бухгалтером ОРП, Марією Ковальчук, заступником голови ООП, визначали вплив авторитету профспілкового лідера та його обізнаності на позитивне вирішення питань, причини виходу працівників із Профспілки, як стимулювати їх до членства в організації, правильно вибрати мінімум самих важливих дій, завдяки яких можна швидко отримати значну частину від запланованого повного результату, шукали відповіді на запитання: «Чому потрібно говорити про мотивацію профспілкового членства щоразу, коли для цього є можливість?», шукали ефективні шляхи розв'язання питань соціального захисту спілчан у разі їх звільнення або скорочення; вчилися правильно оформляти бухгалтерські документи, тощо.

Матеріали семінару-практикуму надіслано у первинні профспілкові організації. За оцінками учасників семінар був насиченим та цікавим.

Прес центр обласної організації Профспілки працівників освіти та науки України