1 Изображение 002 

Керуючись Положенням про аматорські колективи профспілок та на виконання постанови Президії ФПО від 02 березня 2020 року, в квітні-травні 2021 року проходила атестація творчих колективів на предмет підтвердження звання ”народний-зразковий аматорський колектив профспілок України”.

За підсумками атестації 16 червня відбулося засідання атестаційної комісії ФПО, до складу якої входять керівники народних та зразкових колективів профспілок області, а саме: Заслужений артист України, головний диригент естрадно-духового оркестру Вінницького національного аграрного університету -  Валерій Новосад, Відмінник освіти України, директор Центру мистецтв Вінницького коледжу національного університету харчових технологій - Людмила Ілларіонова, художній керівник хорових та вокальних ансамблів - Валентина Масненька, хореографи Олена Слотюк та Тамара Чорнобаєва.

Очолює комісію Тетяна Побережна - перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури, депутат Вінницької обласної ради.

1 Изображение 001

В роботі комісії взяв участь Голова ФПО Микола Колесник, який розповів про перебіг VIII з’їзду ФПУ, ознайомив присутніх із завданнями профспілкових органів по захисту духовних прав та інтересів  спілчан та членів їх сімей.

Голова атестаційної комісії Т. Побережна поінформувала, що через запровадження карантинних обмежень та поширення коронавірусної інфекції, колективи підготували матеріали-звіти про творчу діяльність у 2018-2020 роках на електронних носіях.

Станом на 01 червня поточного року в системі профспілок області працює 66 народних і 22 зразкових аматорських колективів.

Свої творчі звіти надали:

Ø 12 хорових колективів;

Ø 28 різних вокальних ансамблів;

Ø 11 ансамблів танцю,

Ø 8 оркестрів та інструментальних ансамблів,

Ø 19 зразкових колективів.

 1 Изображение 011

В процесі перегляду творчих звітів відбулася фахова дискусія.

Атестаційна комісія вийшла з пропозицією до Президії ФПО про підтвердження звання  ”народний-зразковий аматорський колектив профспілок України” 59 творчим колективам області, а  21 колективу – почесні звання не підтверджується.