Изображение 004

3 листопада у Актовій залі Будинку профспілок Вінницької області відбувся семінар для членів Молодіжної ради Федерації профспілок області та членів Молодіжних рад членських організацій.

На семінар своїх представників делегували 12 обласних організацій галузевих профспілок.

Відкриваючи семінар,  Артем Маткарімов - голова Молодіжної ради ФПО, підкреслив важливість залучення молоді до активного суспільного життя, створення максимально сприятливих умов  для  розвитку молодіжного руху.

В заході взяли участь Микола Колесник -  Голова Федерації профспілок області, Тетяна Побережна – перший заступник Голови ФПО, голова обласної організації профспілки працівників культури, Світлана Анпольська – заступник Голови ФПО, директор Підприємства ФПО Профспілкове.

Привітавши молодих профспілкових колег, Микола Колесник зупинився на основних напрямках діяльності профспілок Вінниччини, участі в ній молоді, зокрема участі у Всеукраїнській акції протесту 7 жовтня у Києві, і наголосив на необхідності активізації роботи  з молоддю, розвитку молодіжного профспілкового руху, підтримці молодіжних ініціатив.

До дискусії про сьогодення профспілок долучилась Тетяна Побережна – перший заступник Голови ФПО, яка підготувала цікаву презентацію на тему: ”Структура профспілок в сучасних умовах”. Було піднято питання існуючих викликів для профспілок, законодавчі реформи, роботу профспілок на місцях, мотивацію профспілкового членства серед молоді.

З презентацією Дерегуляція трудових відносин в Україні. Виклики та перспективи перед присутніми виступив Вадим Шевчук – головний правовий інспектор праці Апарату ФПО. В ході презентації було піднято рід проблем, які хвилюють сьогодні профспілки, а саме: низька обізнаність про профспілкові механізми захисту трудових прав та шляхи подолання викликів, які стоять перед профспілковим рухом.

Артем Маткарімов – голова Молодіжної ради ФПО і Маргарита Саруханян – прес-секретар Молодіжного конгресу Вінниччини  провели тренінг Розробка рекламного посту в соціальних мережах, в ході якого молоді лідери напрацьовували навички презентації своїх організацій.

Світлана Анпольська – заступник Голови ФПО, підводячи підсумки семінару, подякувала присутнім за плідну роботу і наголосила, що  сучасні  умови суспільних відносин вимагають від профспілок упровадження нових форм і методів роботи, що будуть близькими та зрозумілими для молоді.

Проведення семінару ще раз переконало всіх, що головними напрямками молодіжної політики профспілок є – мотивація, самореалізація, навчання та професійна підготовка, участь молоді у суспільну суспільному житті.

Пресцентр Федерації профспілок України