зустріч з вісич

В Полтавській обласній раді профспілок відбулася зустріч працівників профспілок, дотичних у своїй роботі з проблемами, породженими пандемією гострої респіраторної хвороби COVID-19, з редактором газети «Полтавський вісник» Наталією Вісич.

Голова облпрофради Ірина Богуш, керівники низки обласних організацій профспілок, юристи, спеціалісти з питань соціально-економічного захисту інформували медійників щодо позиції профспілок у не вельми з´ясованих наразі питаннях вакцинації та її добровільності, дотримання законодавства та прав працівників при відстороненні їх від роботи на підставі відсутності документів про щеплення, зокрема, практичного забезпечення навчально-освітнього процесу, оплати лікарняних тощо.

В ході зацікавленої розмови виявилося, що поспішними і непродуманими указами влади сьогодні у глухий кут загнані невирішеними безліч гострих проблем трудових відносин. Учасники зустрічі зазначили, що деталі та нюанси практичного виконання нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров´я стосовно боротьби з наслідками пандемії суперечать діючому законодавству, обмежують конституційні права працівників, потребують негайного уточнення.

Водночас було заявлено, що профспілки області повністю підтримують ідею вакцинації як найефективнішого засобу профілактики тяжкого перебігу захворювання і налаштовані всіляко сприяти її проведенню.

Полтавська обласна рада професійних спілок