7bd112b0 f0c0 4ae1 badb 066bd50733f9


Засідання Президії Сумської обласної організації Профспілки працівників культури - завжди справа відповідальна.

Олександр ДАНИЛЕНКО - голова організації перед початком трохи стурбований, каже - "Живемо у часи випробувань".

Питання винесене на обговорення - діяльність профспілки в умовах децентралізації, посилення захисних функцій працюючих галузі. Інформує Олександр ТКАЧЕНКО, заступник голови. Після реорганізації в області 51 громада, а профспілка створена лише у 18, є проблеми зі структурою. В більшості громад працівників культури об'єднують з освітянами, ліквідують галузевий принцип об'єднання.

В обговоренні беруть участь Валентина МЕЛЬНИК, член Президії обкому з Липової Долини та Наталія ЧАСНИК, член Президії, голова профспілки культури Кролевецької ОТГ. У колег свій досвід, проблеми, побажання. Але головний меседж - працівники довіряють свій захист профспілці не зважаючи на обмеження фінансування галузі, що вводить місцева влада. Щира доброта і вірність питанням захисту прав працівників допомогла збільшити членство в профспілці серед працівників Кролевецької ОТГ.

Але члени профспілки стурбовані. Надходить інформація про наступ на права профспілок на Національному рівні. Законопроект 5388 знищує права найманих працівників, а це не можно допустити, не такого подарунку бажають працівники у новому році під ялинку. За пропозицією Сергія ДЕМИДЕНКА, члена Президії та голови первинки Сумського академічного театру дітей та юнацтва, проголосувано постанову обласної організації в якій підведено підсумки 2021 року та закріплені основні напрями роботи на 2022 рік. Підсумовуючи голова обласної організації профспілки Олександр ДАНИЛЕНКО запевнив учасників засідання: - "Ми завжди будемо поруч з працівниками закладів культури в труднощах і перемогах, в співчутті та радості, бо профспілка це наша релігія!"

 

Андрій Ткаченко,
відповідальний за інформаційну роботу облпрофради