P1190900

Відбулося засідання Президії Закарпатської обласної ради профспілок (голова Іван Зелінський). Розглянуто питання щодо стану колективно – договірного регулювання трудових відносин  на підприємствах в організаціях, установах, що перебувають у сфері впливу профспілок станом на 1 квітня 2022 року.

Як зазначалося в інформації Тамари Гурзан – експерта з питань врегулювання соціально трудових облпрофради відносин, рівень охоплення працівників колективно-договірною роботою становить 99,6 відсотка. Стовідсотково охоплені колдоговірною роботою підприємства і організації, що перебувають у сфері впливу обласних організацій профспілок: працівників освіти і науки, охорони здоров’я, культури, легкої і текстильної промисловості, споживчої кооперації, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, торгівлі, громадського харчування та послуг, машинобудівників і приладобудівників, будівництва і промбудматеріалів, лісових галузей, Закарпатської філії АТ “Укртелеком”, АТ „Укрпошта”, агропромислового комплексу, соціальної сфери, профорганізацій, що перебувають у сфері впливу облпрофради.

За минулий рік згідно норм і положень колективних договорів на запровадження непередбачених законодавством пільг і гарантій працівникам підприємств та членам їх сімей виплачено 124,3 млн. грн.  На охорону праці спрямовано 0,7 відсотка  фонду оплати праці проти 0,54 % торік.

Разом з тим зменшується кількість профспілкових організацій, яким роботодавці відраховують 0,3 відсотка фонду оплати праці на культурно-масову, фізкультурну і спортивну роботу.

З обговореного питання прийнято постанову, якою визначено основні завдання колдоговірної роботи на наступний період.

Президія також ухвалила постанову про скликання чергового засідання обласної Ради та затвердила порядок денний.

На Президії розглянуто і ряд інших питань.

Підсумки роботи Президії підбив голова облпрофради Іван Зелінський.

На фото: засідання Президії веде голова облпрофради Іван Зелінський;

-       під час засідання Президії.

P1190904

Фото автора