ДУБ

Головні напрями поточної роботи профспілок та подальші їхні завдання у воєнних умовах обговорювались у дніпропетровському Будинку профспілок під час зустрічі з активом обласної організації профспілки працівників державних установ голови ЦК цієї галузевої профспілки Юрія Піжука та голови облпрофоб’єднання Віталія Дубіля.

Відкриваючи зустріч, В. Дубіль розповів про те, що свої головні зусилля у ці великі часи профспілки області разом з соціальними партнерами спрямовують на відновлення виробництва та зайнятості, надання допомоги нашим воїнам та тимчасово переміщеним, яких, на жаль, з кожним днем стає все більше. До волонтерської діяльності на Дніпропетровщині зараз залучені всі без виключення профорганізації, чимало з яких встановили прямі зв’язки з  військовими частинами і силами тероборони, надаючи їм всіляку допомогу. Не забувають у первинках й про підтримку сімей своїх мобілізованих працівників.

ДУБ1

Було відзначено і активну роботу обкому профспілки працівників держустанов (голова - Зінаїда Бедринець), який спрямовує і координує роботу профорганізацій з надання допомоги нашим воїнам та тимчасово переселеним громадянам. Апарат обкому перерахував на підтримку ЗСУ свій одноденний заробіток, профорганізація Марганецької міськради – одномісячний збір профвнесків, а Нікопольська міська профорганізація направила пальне для армії 34 тис. грн. коштів первинок, а також 13,6 тис. грн. з власних коштів працівників апарату міськкому. Завдяки активній громадянській позиції головного бухгалтера обкому Анни Савіної,  яка веде активну волонтерську роботу за місцем проживання, мешканцями будинку зібрано 78 тис. грн. для поранених воїнів, які лікуються в ОКЛ ім. Мечникова.

ДУБ3

Значну роботу по мобілізації членів профспілки на допомогу армії та біженцям, зазначив Ю. Піжук, проводить і ЦК профспілки, який разом з іншими профспілками, громадськістю України та зарубіжними профцентрами започаткувала й реалізує зараз програму «Лінія профспілкового життя». Зокрема, під час відвідання Ю. Піжуком Дніпра сюди було доставлено велику партію гуманітарної допомоги з Германії для евакуйованих у наш обласний центр жителів охопленого війною міста Бахмут (в т.ч. дітей). Керівник галузевої профспілки подякував профспілкам Дніпропетровщини, обласній галузевій профорганізації за активну роботу з організації і всебічної допомоги армії та переселенцям (серед них є й чимало працівників держустанов), плідну співпрацю з об’єднаними територіальними громадами.

Під час зустрічі з профактивом підкреслювалась також важливість посилення у цих умовах  контролю профспілок за дотриманням трудового законодавства та його реформуванням, яке. На жаль, продовжується без врахування профспілкових вимог і з явним акцентом у бік знищення рівня правового захисту працюючих.  

Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб’єднання