uteplennia

Нещодавно Профспілка будівельників повідомляла про початок громадського обговорення професійного стандарту з професії «Монтажник систем утеплення будівель».

Наразі завершилося публічне громадське обговорення проєкту професійного стандарту. 26 вересня 2022 року члени робочої групи одноголосно схвалили рішення про представлення проєкту професійного стандарту «Монтажник систем утеплення будівель» на перевірку до Національного агентства кваліфікацій.

Довідково:

Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України вже розпочала підготовку до відбудови країни після війни. Для будівельних робіт такого масштабу як ніколи буде потрібно чимало кваліфікованих робітників різних спеціальностей, які пройшли навчання й підготовку за актуальними освітніми стандартами. Одне робоче місце у будівництві — це шість-сім робочих місць у суміжних галузях, що обслуговують будівельну галузь. Монтажник систем утеплення - це робітник, який виконує комплекс робіт по утепленню фасадів для зниження до мінімуму тепловитрат через огороджувальні стінові конструкції будинків і споруд, а в цілому – забезпечення комфортного проживання мешканців будинку.

Профспілка будівельників України