изображение viber 2022 09 29 08 41 42 786

В Полтавській обласній раді професійних спілок відбулося урочисте відзначення Міжнародного Дня осіб похилого віку.

Історично День людей похилого віку стали відзначати 1 жовтня в Європі, потім в Америці, а наприкінці 1990-их років уже в усьому світі. День людей похилого віку святкується з великим розмахом у скандинавських країнах. У цей день по телевізору та радіо транслюють передачі з урахуванням смаків людей похилого віку.

За міжнародною класифікацією особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. До 2050 року число таких людей у багатьох країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість у світі складе 2 мільярди осіб.

Україна, як повноправний член ООН, підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає цей день. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, людей з інвалідністю, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».

Вважаємо, що дане свято є проявом поваги і вдячності до людей попередніх поколінь. Слід пам’ятати, що ми всі «стоїмо на плечах гігантів», на безцінному досвіді і праці наших попередників.

Проявом розвитку суспільства - чи то сім’ї, чи трудового колективу, чи держави - є виявлення належного піклування про людей похилого віку. Колектив облпрофради Полтавщини з великою пошаною провів урочистості. Відзначив подарунками своїх колишніх працівників і пропонує називати даний день днем Людей Поважного Віку.

Ветерани радо зустрічали один одного, згадували свою роботу в обласній раді,  і разом  з цим переймалися питанням діяльності профспілок в сучасних умовах. Ветерани профспілкового руху Полтавщини занепокоєні, що в установах  та організаціях  де не мае профспілкових організацій, то чи е там принцип демократії.

Бажаемо  нашим ветеранам великого здоров»я  та жити в нашій  мирній Україні.

                                             Полтавська обласна рада профспілок