Робоча президія

28 вересня 2022 року відбулося чергове засідання президії Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ України, яке розпочалося з хвилини мовчання за загиблими під час  російської збройної агресії  проти  України. Головним його лейтмотивом було надання профспілковими організаціями та трудовими колективами галузі всебічної допомоги підрозділам Збройних сил України і територіальної оборони, постраждалому населенню та спілчанам, на що ними спрямовано понад 5,1 млн. коштів профспілкових внесків та заробітної плати. Сотні членів галузевої Профспілки беруть активну участь у волонтерській діяльності. У прийнятій постанові рекомендовано виборним органам усіх рівнів продовжувати цю роботу.

На засіданні голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт проінформувала присутніх, а це не тільки члени президії, а й голови територіальних та первинних організацій, про роботу за період з червня по вересень місяць та завдання організаційних ланок із забезпечення трудових прав працівників та збереження первинок.  З врахуванням  всіх складнощів поточного року профспілка  перебудувала свою діяльність на період дії воєнного стану. Водночас продовжилася практика регулярного спілкування та відвідання головою і працівниками обласного комітету Профспілки колективів галузі. Надавалися роз’яснення та правова допомога спілчанам щодо змін в трудових відносинах та наданні відпусток. Організовувалося навчання профактиву, зокрема 5 новообраних профспілкових лідерів у рамках співробітництва з Профспілкою державних службовців Швеції Fackförbundet ST пройшли підвищення кваліфікації в  Центрі профспілкових знань у Львові. Було надіслано Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю

звернення щодо недоцільності  передачі функцій з призначення житлових субсидій та пільг від органів соціального захисту населення до органів Пенсійного фонду України. Адже замість анонсованого покращення роботи це може призвести до значного її погіршення. Ця тема знайшла підтримку у виступах членів президії Ярослави Ульванської, Григорія Горбаля та Ярослава  Татарина, а також голови Косівської районної організації Профспілки Василя Ропара.

На виконання постанови президії Центрального комітету Профспілки від 8 вересня п. р. було детально проаналізовано роботу з виборним профактивом та визначено головні пріоритети, про що доповів завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки Валерій Крецул.

Учасники засідання заслухали інформацію голови Косівської районної організації Профспілки Василя Ропара про стан виконання постанови президії обласного комітету «Про роботу Косівського райкому Профспілки в умовах завершального етапу децентралізації влади і зміни адміністративно-територіального устрою області». За рік, що минув після його обрання, Василь Васильович ознайомився з роботою організаційних ланок, налагодив роботу  районного комітету  Профспілки,  покращив  його комунікацію з районною державною адміністрацією  та роботодавцями. Первинні організації долучилися до надання фінансової допомоги підрозділу територіальної оборони та на організацію поховання загиблих воїнів. В той же час районний комітет Профспілки, в силу різних причин, ще не домігся реалізації окремих вимог згаданої постанови. Тому термін її виконання було продовжено.

На засіданні  президії також була розглянута низка питань поточної діяльності.

Завідувач відділу оргмасової роботи член президії ОК Профспілки Валерій Крецул

В ньому взяла участь і виступила виконувачка обов’язків заступника Голови Ради профспілок області Олександра Гринів.

На світлинах:

- в робочій президії голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт та в. о. заступника Голови Ради профспілок області Олександра Гринів;

- учасники засідання;

- виступають в. о. заступника Голови Ради профспілок області Олександра Гринів та завідувач відділу організаційно-масової роботи, член президії обласного комітету Профспілки Валерій Крецул.

Джерело: