335289667 154220804184033 2944086949443475339 n
На лютневому засіданні президії ФПО було підписано Угоду про співпрацю між Федерацією профспілок Рівненської області та Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці.
 
Угоду від профспілкової сторони підписав Микола Шершун, голова ФПО, зі сторони Міжрегіонального управління держпраці Алла Рижа, заступник начальника Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.
Підписання цієї Угоди сприятиме посиленню та розширенню двостороннього партнерства. У ній сторони взаємно визнають повноваження і зобов’язуються дотримуватись принципів соціального партнерства: паритетності представництва, рівноправності сторін, взаємної відповідальності, конструктивності і аргументованості при проведенні переговорів, консультацій в межах своїх повноважень та чинного законодавства у здійсненні державного нагляду та громадського контролю за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав працівників. А також погоджуються сприяти одна одній у реалізації повноважень і прав, визначених для них законодавством, зокрема, здійснювати обмін публічною інформацією про умови праці, оплату праці, стан охорони праці, рівень виробничого травматизму й профзахворювань, вносити відповідні пропозиції та вживати узгоджених спільних заходів, спрямованих на вдосконалення нормативно-правової бази з питань праці, соціального захисту працівників, промислової безпеки та охорони праці.
Профінформ ФПО