1679662723 13
Під час наради керівників членських організацій Київської обласної ради профспілок 22 березня п.р. було підписано Меморандум про співпрацю та взаємодію між Центральним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці та Київською обласною радою професійних спілок.
Для підписання Меморандуму до Київської обласної ради профспілок завітали Начальник управління з питань праці Головного управління Держпраці у Київській області Валентин Шаботинський, заступник начальника управління Держпраці у Київській області Лариса Звірич та перший заступник Начальника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Андрій Харченко.
Голова Київської обласної ради профспілок Василь Хвостіков відзначив, що спільні зусилля мають бути сконцентровані на захисті прав членів профспілок з підходами демократичного цивілізованого суспільства.
Метою Меморандуму є поєднання зусиль та втілення ефективних форм співпраці у здійсненні державного контролю за дотриманням гарантованих Конституцією та іншими законами України трудових прав працівників з метою виявлення порушень законодавства про працю та зайнятість населення, вжиття заходів до поновлення порушених прав, проведення профілактичної роботи щодо їх попередження та роз'яснення законодавчих норм.
Документ передбачає здійснення обміну інформацією про порушення роботодавцями вимог законодавства про працю та проведення спільних заходів, спрямованих на легалізацію трудових відносин, посилення соціального захисту працюючого населення та інше.

КОРПС