Не перший рік точаться жорсткі судові баталії між державою в особі Фонду держмайна і Федерацією профспілок України за майновий оздоровчий комплекс. Рейдери від влади намагаються використовуючи адмінресурс, судові та правоохоронні органи відібрати майно, що у законний спосіб надбано і належить профспілкам.

Новий етап боротьби розпочався із зміною керівництва Наглядової ради «Укрпрофоздоровниці», яку очолив заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко. Її діяльність стала більш прогнозованою, відповідальною, а головне результативною. Загальними зусиллями правових служб «Укрпрофоздоровниці» і ФПУ, вдалося відстояти у судах санаторії – «ласі шматочки», які державні чиновники вважали вже майже своїми.

І першим здобутком стала відмова 16 січня ц.р. Південно-Західного апеляційного господарського суду (м. Рівне) в задоволенні позовних вимог Фонду держмайна України до Виконавчого комітету Немирівської міськради, ПрАТ “Укрпрофоздоровниця» про визнання права власності на санаторій “Авангард” за державою та витребування майна.

72402 original

Таким чином вдалося повернути «Укрпрофоздоровниці» санаторій, який було втрачено ще 6 років назад, нормалізувати його роботу, і звести нанівець зусилля державних рейдерів, які планували Розпорядженням КМУ передати його до сфери управління МВС України.

Другою перемогою стало рішення 17 січня ц.р. Верховного суду України, яким позов Фонда держмайна України до ПрАТ “Укрпрофоздоровниця”, Геніївської сільської ради про скасування свідоцтва про право власності та витребування майна санаторія «Ялинка» - залишено без задоволення, а рішення апеляційної інстанції залишено без змін.

000001

Таким же чином у цей день Верховний суд України вчинив із позовом Фонду держмайна України до Запорізької міськради, ПрАТ “Укрпрофоздоровниця” і ПрАТ “Приазовкурорт” про визнання недійсним рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради “Про оформлення права власності на об’єкти нерухомості за ЗАТ “Приазовкурорт”, визнання права власності за державою та витребування майна із чужого незаконного володіння – залишивши його без задоволення, а рішення апеляційної інстанції залишивши без змін. Поставивши жирну крапку у цій справі.

lazurnyj-vid-3-e1512562927517

Отже, отриманий результат демонструє, що новому керівництву Наглядової ради «Укрпрофоздоровниці», все ж вдалося подолати інертність системи, і перейти від політики втрат до ефективного захисту прав працівників на оздоровлення та відпочинок.

Прес-центр ФПУ