198

Голова СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий надіслав листа до Міністра соціальної політики України Реви А.О. та Голови правління Фонду соціального страхування України Саєнка В.В. у зв'язку із зверненням Рябця Олексія Йосиповича стосовно порушення його прав як застрахованої особи на виплату допомоги за перші 5 днів тимчасової непрацездатності, оскільки його роботодавець збанкрутів та зник.

У листі повідомляється, що ФПУ з даного приводу вже зверталась до Мінсоцполітики як органу державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування і до Фонду соціальною страхування України, проте питання не було вирішено, з чим СПО об'єднань профспілок не погоджується і вважає, що відмова в оплаті перших п'яти днів тимчасової непрацездатності, в даному випадку є порушенням матеріальних прав застрахованої особи.

Через це СПО об'єднань профспілок просить повернутися до розгляду порушеного питання та вжити усіх заходів для забезпечення матеріальних прав застрахованої особи в повному обсязі.

Одночасно з метою уникнення в подальшому необгрунтованих відмов у разі подібних звернень застрахованих осіб, профспілки пропонують внести зміни до Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування України застрахованим особам у разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації, припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця або незалежної професійної діяльності, затверджений постановлю правління Фонду соціального страхування України 10 жовтня 2017 року № 54, доповнивши його механізмом реалізації норми абзацу п'ятого частини першої статті 30 базового Закону.

(Лист СПО об'єднань профспілок додається).

Прес-центр ФПУ