А23

 

Найчастіше українці звільняються через низьких заробітну плату. На другому місці - відсутність кар'єрного та професійного розвитку, передає The Point

 

Результати дослідження свідчать, що працівники шукають компанію, де працюватимуть із задоволенням. Крім того, для них важливі гарні стосунки з колегами. Рідше українці змінюють місце роботи через погані умови праці та незручний графік. Працівники біжать від керівників, які не вміють стримуватися та кричать на підлеглих. Стосунки з колегами не складаються через заздрість, непрофесіоналізм та плітки.

 

Кожен шостий працівник вирішує змінити роботу, якщо йому пропонують на 30% більшу заробітну плату. Кожному четвертому треба у 1,5 рази більше. Третина готова змінити  роботу, якщо пропонують удвічі більші виплати. Доречи, середня зарплата в Україні складає 10 971 грн. Найбільші отримують працівники в Києві - 16 249 грн.

 

ПОЗИЦІЯ ФПУ. Серед головних пріоритетів Федерації профспілок України - захист права працюючих на гідні умови праці та її оплату. А це залежить від багатьох факторів, в тому числі, від вдосконалення вітчизняного законодавства в сфері праці, підвищення соціальної відповідальності уряду і роботодавців.

 

Прес-центр ФПУ