safe image

Влада спільно з прокуратурою і судами  цілеспрямовано порушують конституційні та міжнародні норми щодо забезпечення захисту трудових й соціально-економічних прав працівників і профспілок.

Головною причиною таких дій є принципова позиція Федерації профспілок, яка повстала проти проведення антисоціальних реформ, наступу на права працівників і профспілок, зростання безробіття і заборгованості з заробітної плати, зростання цін і тарифів, зниження рівня життя громадян.

Парламентська більшість користуючись карантинними обмеженнями на масові зібрання та акції протесту, знову просуває цілу низку законопроектів, якими хоче звузити трудові права працівників, позбавити їх профспілкового захисту.  

Не досягнувши зміни трудового законодавства через спротив людей влада  вдалася  до тиску на профспілки через правоохоронні органи, прокуратури і суди. Днями заарештовано окремі майнові об’єкти Федерації профспілок України. У ЗМІ почали тиражуватися різні неправдиві історії щодо профспілкової власності.

При тому, що правова позиція ФПУ  в правовідносинах з державою щодо визнання  права власності  на майно профспілок підтверджена правовстановлюючими документами, гарантована Конституцією України, а також підтверджена рішенням Європейського суду з прав людини від 09.10.2018 року.

Все це розцінюється як спроби залякування, переслідування професійних спілок за активну  правозахисну роботу, організований  спротив лібералізації трудового законодавства та ліквідації основних трудових і профспілкових прав громадян України.

Закликаємо всіх членів профспілок 2 і 3 грудня 2020 року прийти до Верховної Ради, щоб захистити свої конституційні права!

Акції розпочинаються о 10.00.                               

 

                                                                              Прес-центр ФПУ