Lugansk fpo

 

ЗАЯВА

Федерації профспілок Луганської області у зв'язку

із суспільно-політичною ситуацією в Україні

 

Федерація профспілок Луганської області, обласні галузеві профспілки занепокоєнні тією економічною ситуацією, котра склалася в Україні і зокрема в області, і яка у подальшому може тільки загострюватися, якщо продовжиться напруження політичних викликів. Втілення на практиці всеукраїнського страйку загрожує Україні, як ніколи, розбалансуванням економіки, що призведе до зупинки ще працюючих сьогодні підприємств, до зростання безробіття, погіршення соціальної обстановки.

Економіка Луганщини і нашої країни в цілому, як уже бачимо, буде мати ряд проблем, пов'язаних з погіршенням відносин з Російською Федерацією та країнами СНД. Є підприємства, які повністю зорієнтовані на ринок наших східних сусідів. У разі зупинки чи закриття цих підприємств, тільки в Луганській області втратять свої робочі місця понад 25 тис. працівників, місцеві бюджети недоотримають більше півмільярда гривень, зменшаться відрахування у соціальні фонди, відповідно нічим буде платити заробітну плату, пенсії, стипендії.

Розуміючи всю повноту загрози економічних наслідків дестабілізації в Україні, говоримо «НІ» насильницьким протиправним методам тиску з обох боків, які призводять до загострення громадянського протистояння.

Профспілки завжди виступали на захист прав людини праці. Це природно випливає з інтересів найманих працівників, від імені яких ми діємо. Кожен працівник хоче мати гарантії: працювати і бути впевненим у завтрашньому дні, одержувати гідну зарплату і забезпечувати свою родину, виконувати свою роботу у безпечних та належних умовах праці.

Ми впевнені, що трудящі Луганської області не піддадуться на заклики до участі в масових страйках, доказом чого стане безперервна робота підприємств, установ та організацій у ці складні для країни дні.

У цій ситуації Федерація профспілок Луганської області закликає всі зацікавлені сторони перейти до діалогу. Під якими б кольорами не стояли політики, всіх нас об'єднує прагнення до європейських цінностей та європейської інтеграції. Ми повинні відкинути всі розбіжності і перейти до щоденної кропіткої роботи на благо всієї країни.

Ми – єдиний народ, ми – одна країна!

Нам усім потрібна сильна, стабільна європейська Україна!

 

4 грудня 2013 року