IMG 459b39bce8362d99da82df1ae039f8d9 V

30 червня 2020 року у Києві та регіонах Україниза рішенням Президії ФПУвідбулась всеукраїнська попереджувальна акція протесту профспілок з вимогою не допустити прийняття антипрофспілкового законопроекту # 2681 та інших антисоціальних законів.

Основною формою акції визначено -  інформаційне пікетування державних установ у Києві та на місцях.

 

В И М О Г И

Всеукраїнської попереджувальної

акції протесту профспілок

 

  1.  Зупинити подальше просування Урядом антисоціального закону про працю, який порушує права громадян.

  1.  Відкликати з Верховної Ради України антипрофспілковий депутатський законопроект №2681 від «слуг народу». Профспілкову реформу проводити лише за участі самих профспілок.

  1.  Вилучити з законопроекту №2275 статтю щодо позбавлення прав профспілок і роботодавців на рівне представництво інтересів застрахованих осіб у фондах соціального страхування.

  1.  Відкликати з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову за проведення антисоціальної політики та антигуманну позицію по відношенню до громадян України.

  1.  Відновити діяльність на робочих місцях і надати фінансову та матеріальну підтримку працівникам, які потерпають в умовах економічної кризи, викликаної поширенням короно вірусної інфекції. Ліквідувати заборгованість із заробітної плати.

Зберегти доступність та обсяг надання медичної допомоги населенню, припинивши  закриття закладів охорони здоров'я, звільнення медпрацівників та забезпечивши їм гідну заробітну плату, безпечні умови праці в умовах пандемії COVID-19.

Прес-центр ФПУ