Уряд затвердив бюджет Фонду соціального страхування України на 2018 рік

2-1-300x198 Урядом, відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, прийнято постанову Кабінету Міністрів України „Про затвердження бюджету Фонду соціального страхування України на 2018 рік”.   Зокрема, затверджено дохідну частину бюджету Фонду в сумі 23,0 млрд гривень, та видаткову в сумі 22,0 млрд гривень. Резерв коштів для виплати допомоги по безробіттю становить 285,0 млн гривень. Бюджет Фонду на 2018 рік є збалансованим і бездефіцитним. Прийняття бюджету дозволить здійснити перерахування суми..

Змінено порядок реабілітаційного лікування за кошти Фонду соціального страхування України

Фото-визитка Відповідно до рішень правління Фонду соціального страхування України, з 1 січня 2018 року механізм замовлення та розподілення путівок на відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду замінило адресне забезпечення медичною реабілітацією, яке передбачає укладення тристороннього договору – між Фондом, санаторієм і хворим, та має на меті покращити ефективність надання послуг і збільшити кількість осіб, які матимуть можливість відновити здоров’я на базі санаторіїв.   Медична реабілітація після перенесених захворювань..

Органи Пенсійного фонду не ліквідуються, а реорганізуються

PFU     Пенсійний фонд України відреагував на повідомлення, які з’являлися останніми часом в ЗМІ щодо ліквідації органів Фонду, і на своєму офіційному веб-сайті спростував таку інформацію, а також інформував про стан перетворень в системі, які проводяться на виконання Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2016 року № 672.   Зокрема, в повідомленні прес-служби Пенсійного фонду України..

Відбулись установчі збори для формування складу Громадської ради Фонду соціального страхування України

ГР5    1 лютого 2018 року відбулись установчі збори для формування складу Громадської ради Фонду соціального страхування України. За результатами рейтингового голосування до складу Громадської ради увійшли 21 представник інститутів громадянського суспільства, зокрема, делегат від Федерації профспілок України, представники профспілок працівників річкового транспорту, працівників державних установ, працівників рибного господарства України, трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України, працівників атомної енергетики та промисловості України, працівників зв'язку України та інші. З..

i070581   Реорганізація територіальних управлінь Пенсійного фонду покращить якість надання послуг громадянам. Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Микола Шамбір в ефірі радіо «Голос столиці». За його словами, сьогодні у п’яти областях триває процес модернізації управлінь Пенсійного фонду. “Відбудеться зміна організації структури територіальних управлінь Пенсійного фонду, будуть прибрані зайві служби. Якщо, наприклад, у кожному управлінні був бухгалтер, то питання бухгалтерії, юридичної служби, можливо господарської служби, будуть організовані..

Про інформаційні матеріали Пенсійного фонду України

podbna-nformacya-ce-osoblivost-nformacyi 301   Пенсійним фондом України на офіційному веб-сайті (http://www.pfu.gov.ua)  розміщено інформаційні матеріали:   Інформаційний довідник для тих, хто звертається до Фонду (http://www.pfu.gov.ua/pfu/doccatalog/document?id=300897),   Адресний довідник надання послуг Пенсійного фонду України (http://www.pfu.gov.ua/pfu/doccatalog/document?id=299813), які містять інформацію про призначення (перерахунок) та виплату пенсій, інші послуги, які надаються Пенсійним фондом України, а також про структурні підрозділи Фонду та пункти обслуговування громадян у територіальних громадах де можна отримати зазначені послуги.     ФПУ надсилала членським..

Пенсійне забезпечення у 2018 році

1452944183 41635 1   Умови пенсійного забезпечення в 2018 році визначаються з урахуванням прийнятих Верховною Радою України минулого року законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від 11.10.2017 №2148 (далі – Закон №2148) та «Про Державний бюджет України на 2018 рік» від 07.12.2017 №2246-VIII. 1. Мінімальний розмір пенсії за віком Згідно з статтею 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»..

Реформа пенсійного забезпечення військовослужбовців збільшить розмір їхніх пенсій на 77% та врахує інтереси учасників бойових дій

54f433aa725962da0d0fc22625743996   Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева. Урядовець підтвердив, що перерахунок пенсій відбудеться з 1 січня 2018 року, одразу після прийняття відповідного Закону.   «Після початку Пенсійної реформи у 2017 році, середня пенсія по країні зросла до 2448 гривень, а середня пенсія силовиків становить 2600 гривень, тобто вони практично зрівнялись. Це є негативна та неправильна ситуація, адже військові повинні мати більшу пенсію. Тому після проведення змін..

Про показники середньої заробітної плати, які застосовуються для обчислення пенсії у 2018 році

9486a056d8936457fa7587dfd2ff37a4     Відповідно до статті 40 та пункту 44 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії обчислюються із застосуванням середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три календарні роки, що передують року звернення за призначенням пенсії. При цьому, при призначенні пенсії з 1 січня по 31 грудня 2018 р. застосовується показник середньої заробітної плати..

Відбулося обговорення питань, пов’язаних з пенсійним забезпеченням за вислугу років

ПЕНС    У Федерації профспілок України відбулася фахова зустріч представників всеукраїнських профспілок щодо пенсійного забезпечення за вислугу років.   Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій» від 03.10.2017 р. №2148 скасовані пенсії за вислугу років (крім артистів театрів та інших театрально-видовищних підприємств і колективів).   Правом на пенсію за вислугу років збережено тільки тим особам, які на день набрання чинності Законом..

Більше статей...

1. Щодо реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців
  2. Зміни у пенсійному забезпеченні громадян з 1 січня 2018 року
  3. Кабінетом Міністрів затверджено бюджет Пенсійного фонду України на 2018 рік
  4. Механізм щорічного осучаснення пенсій дозволить підвищувати їх розмір вище рівня інфляції
  5. Зміни з 1 січня 2018 року у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування
  6. Мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено
  7. Визначено пріоритети діяльності Пенсійного фонду України у 2018 році
  8. Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України
  9. Відбулося чергове засідання Громадської ради Пенсійного фонду України
  10. Як запроваджуються зміни у пенсійній системі? Що надалі очікувати пенсіонерам?
  11. Семінар-тренінг для резерву кадрів на виборні посади в Профспілці працівників соціальної сфери України
Архiв
<< < Лютий 2018 > >>