DSCN1288

30 червня  в Дніпрі біля Будинку профспілок  та Навчального центру облпрофоб’єднання  профспілки області в ході всеукраїнської попереджувальної акції  провели Інформаційну кампанію, в ході якої ознайомили  громадян з позицію наймасовішої громадської організації трудящих стосовно триваючих спроб нинішньої влади, прийняти - незважаючи на економічну кризу і наслідки карантину - нові антисоціальні та антипрофспілкові закони.

Представники профспілок роздавали  мешканцям  міста листівки, плакати, спецвипуск газети «Позиція», закликавши їх підтримати боротьбу профспілок за права громадян.

Голова профоб’єднання Віталій Дубіль,  керівники галузевих профспілок - Андрій  Берчук (автодорожники),  Анатолій Яловий (культура), Сергій Козорог (освіта),  Іван Сова (будівельники) та інші  дали інтерв’ю представникам засобів масової інформації, які висвітлювали цей захід.

Відзначалось, що запропоновані парламентом і урядом нові закони про працю та № 2681 щодо діяльності профспілок спрямовані на подальше обмеження конституційних, трудових прав працюючих і обмеження ролі профспілок, які представляють їхні інтереси. Проштовхуючи ці законопроєкти, влада ігнорує як думку українських профспілок і видних юристів, так і зауваження міжнародних організацій та профспілкових центрів.

В акції дніпропетровських профспілок також взяли участь голови ЦК профспілок металургів і гірників – С.Комишев та Космомаш – В.Васильєв.

         Аналогічні Інформаційні акції  також відбулися в цей день в Кривому Розі, Павлограді та інших містах області.

DSCN1264

DSCN1230

DSC 0474

DSCN1277

Изображение 12128

Изображение 12129

                           Прес-центр Дніпропетровського облпрофобєднання