1582178794 slux komitet 041 of 041

19 лютого у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулися слухання щодо «Сучасного стану українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціально/публічного діалогу».

Участь у заході взяли керівники та фахівці від Федерації профспілок України, всеукраїнських профспілок, первинок.

У проекті Рекомендацій слухань було зазначено про необхідність прискорення підготовки та розгляду у парламенті законопроєктів про профспілки та про страйки. Проте Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий запропонував інше – створити робочу групу для доопрацювання законопроекту №2681 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» за участю профспілок й з урахуванням їх пропозицій, щоб законопроект набув підтримки тих, кого він стосується.

1582178770 slux komitet 054 of 054

Коментуючи підсумки слухань, Г.Осовий зазначив, що інтерес до них був надзвичайно високим і абсолютна більшість  учасників, серед яких: експерти,  науковці, представники інших профспілок, висловились за те, що у такому вигляді, як зараз, законопроект про профспілки не може бути прийнятим та потребує доопрацювання.

Голова Комітету Галина Третьякової підтримала таку позицію.

“Сподіваємось, що це буде зазначено у Рекомендаціях слухань. ФПУ підготує свої письмові пропозиції до законопроєкту про профспілки”, - наголосив Голова ФПУ.

Він важає, що подібні дискусії мають бути продовжено й голос профспілок має бути почутим.

1582178730 slux komitet 033 of 033

Виступ Г.Осового додається

Прес-центр ФПУ