DSC06511

 

21 вересня 2015 року в м.Чернігів на базі навчально-методичного центру Федерації профспілок Чернігівської області відбулось розширене засідання Президії Центральної Ради Профспілки працівників соціальної сфери України.

 

Президія ЦР Профспілки, обговоривши хід виконання заходів по реалізації пропозицій та критичних зауважень, висловлених делегатами і учасниками ІІІ з’їзду Профспілки а також подальші дії виборних органів, прийняла рішення направити Звернення на адресу Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо захисту прав та інтересів членів Профспілки – державних службовців установ та організацій соціальної сфери.(додається).

Члени Президії Центральної Ради Профспілки відвідали Чернігівський обласний Центр реабілітації дітей-інвалідів, працівники якого є членами Профспілки.

22 вересня 2015 року Центральна Рада Профспілки разом з Чернігівською обласною організацією Профспілки працівників соціальної сфери провела круглий стіл «Державна політика у сфері управління соціальним захистом та надання соціальних послуг. Очікувані ризики для соціальної сфери у процесі децентралізації влади в Україні». Учасники засідання круглого столу обговорили питання:

1.Стратегія реформування системи надання соціальних послуг.

2. Концепція реформування служби зайнятості. Створення Національного агенства зайнятості:за чи проти?

3. Децентралізація в Україні: партнерство влади та громадськості.Очікувані ризики.

4. Формування місцевих бюджетів в умовах децентралізації. Хто виграє, а хто програє?

5. Роль профспілок у формуванні важливих напрямків розвитку регіонів, посилення впливу профспілок на політику у процесі децентралізації та демократизації.

 

DSC06531

 

В засіданні круглого столу взяли участь представники установ, закладів та організацій соціальної сфери, керівники обласних організацій, профспілковий актив Профспілки працівників соціальної сфери України, представники Чернігівського офісу реформ та інші.

В обговоренні Стратегії реформування системи надання соціальних послуг взяв участь Директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА Русін О.В., який розповів як виконують заходи щодо реалізації стратегії в Чернігівській області.

Обговорюючи Концепцію реформування служби зайнятості, створення Національного агенства зайнятості, яке планується державою у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття учасники засідання висловились за те, що законопроект, представлений для обговорення не може бути прийнятий, як такий, що спрямований на знищення існуючої державної служби зайнятості та не передбачає створення більш ефективної системи і потребує обговорення за участю громадскості, зокрема з профспілками. Свої пропозиції члени Профспілки передали до профспілкової робочої групи.

Учасники засідання підтримали ЗАЯВУ Президії Центральної Ради Профспілки, прийняту напередодні 21вересня стосовно ситуації навколо керівників керівників регіональних та базових центрів зайнятості. (додається).

Не менш жвавий інтерес викликало обговорення процесів децентралізації влади в Україні, формування місцевих бюджетів в умовах децентралізації, а також роль профспілок у формуванні важливих напрямків розвитку регіонів, посилення впливу профспілок на політику у процесі децентралізації та демократизації. Ці теми презентував експерт Чернігівського Центру реформ Силенко М.В.

Учасники круглого столу, обговоривши актуальні проблеми реформування в соціальній сфері та очікувані зміни в країні в процесі децентралізації влади в Україні, прийняли РЕЗОЛЮЦІЮ, в якій зазначили необхідність направленості всіх процесів реформування в державі, насамперед, на створення умов для динамічного, збалансованого розвитку України та її регіонів, підвищення рівня життя населення, додержання гарантованих державою соціальних стандартів для кожного громадянина.(додається)

 

DSC06496

 

В той же день керівники обласних організацій Профспілки мали можливість взяти участь в тренінгах «Основи органайзінгової роботи» та «Управління стресами» за участю викладачів навчально-методичного центру.

 

Профспілка працівників соціальної сфери України