140615

Робоча група Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів вирішила розпочати роботу над новим законопроектом про працю.

У заключному засіданні робочої групи парламентського Комітету з обговорення законопроектів про працю, що відбувся 13 лютого, взяли участь представники профспілок та організацій роботодавців, народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, представники Уповноваженого з прав людини, Міжнародної організації праці, наукових установ, громадських організацій та бізнесу.

Жвава дискусія навколо законопроектів

  • Трудовий кодекс України № 2410;
  • Кодекс України про працю № 2410-1;
  • проекти законів про працю № 2708, № 2708-1, № 2708-2.

показала, що профспілкова сторона та науковці акцентують увагу на необхідності напрацювання кодифікованого акту. У свою чергу представники сторони роботодавців, Уряду, міжнародних бізнес асоціацій та організацій правників схиляються до розширення положень проекту Закону про працю № 2708.

Голова Комітету Галина Третьякова усім висловила подяку за активну участь у робочих групах, що надало поштовх Комітету винести на своє засідання питання про створення робочої підгрупи з ґрунтовного опрацювання названих законопроектів та напрацювання нового доопрацьованого законопроекту про працю.

І така група буде створена на тристоронній основі – за участю сторін соціального партнерства.

Детальніше

Прес-центр ФПУ