Без названия 1

У мережі санаторно-курортних закладів «Укрпрофоздоровниці» вживатимуть усіх необхідних заходів для безпечного оздоровлення та відпочинку в умовах пандемії COVID-19.

Про це 22 травня на прес-конференції в агентстві УНІАН повідомив голова Наглядової ради Приватного Акціонерного товариства «Укрпрофоздоровниця», заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко.

Прес-конференція була присвячена роботі оздоровчої галузі України в умовах протиепідемічної безпеки під час санаторно-курортного сезону-2020.

Володимир Саєнко зауважив, що саме у Федерації профспілок України існує найбільша мережа санаторно-курортних закладів: оздоровниці, бази відпочинку, готелі, - і їх ефективна робота в багатьох випадках дасть можливість вчасно пройти реабілітацію тим, для кого це є життєво необхідним.

Крім того Володимир Саєнко зазначив, у цій мережі працює 5 тис. співробітників, які чекають на змогу повернутися на свої робочі місця. А тому, "питання режиму роботи санаторіїв в умовах виходу з карантину, норми протиепідемічної безпеки мають стратегічне значення для санаторно-курортного сезону-2020", - сказав він.

Згідно з урядовим планом виходу з карантину, з 1 червня дозволять відновити роботу санаторіїв, і ми зробимо все необхідне для безпеки їх відвідувачів, - запевнив керівник.

На сьогодні в санаторіях «Укрпрофоздоровниці» вже відпрацьовані протоколи поведінки персоналу, оскільки багато з них під час карантину приймали людей на обсервацію. За інформацією В.Саєнка, зараз опрацьовується протокол поведінки для відпочиваючих, зокрема, йдеться про необхідність проходження ними тесту на коронавірус, встановлення обмежень у спілкуванні поза межами санаторію та ін.

Власник путівки має або мати уже готовий тест на коронавірус, або пройти його під час поселення у лікувально-санаторний заклад, – йшлося на прес-конференції, - що, зокрема, є вимогою Міністерства охорони здоров’я. Найближчими днями ПрАТ лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця" опублікує правила поведінки в санаторно-лікувальних  закладах в умовах карантину.

Учасникам прес-конференції продемонстрували пристрої для проведення температурного скринінгу (рамка-тепловізор), а також дезінфекції приміщень проти розповсюдження вірусів (озонатор). Наразі вони проходять тестування на якість роботи і у разі підтвердження їх ефективності, за словами В.Саєнка, такі пристрої будуть встановленні на усіх підприємствах «Укрпрофоздоровниці". При  цьому, на вартість санаторних путівок це не вплине.

Крім того, як зазначив представник Укрпрофоздоровниці, зазначені прилади – багатофункціональні і після закінчення епідемії їх можна буде перепрограмувати під інші потреби медичного закладу.

Наталя Бутенко, медичний директор ПрАТ «Миргородкурорт», яка також брала участь у прес-конференції, наголосила, що в нинішніх умовах відпочинок, лікування і реабілітація громадян на курортах є дуже важливими, бо це суттєво сприяє зміцненню імунітету людини. «Ми чекаємо від Міністерства охорони здоров’я ті алгоритми, які дозволять нам відкритися і застосувати чудові методи лікування, і зокрема, природні фактори, щоб оздоровити людей», - додала Н.Бутенко.

За її словами, до карантину «Миргородкурорт» працював круглорічно і приймав до 25 тисяч відпочиваючих з 32 країн світу.

Сергій Комісаренко, голова комісії з біобезпеки при РНБО України наголосив, що на сьогодні дуже важливим є оздоровлення людей, «але ми повинні все зробити для того, щоб при цьому запобігти розповсюдженню вірусу», - сказав він.

Довідково:

Як ми інформували, 22 травня, в агенції УНІАН відбулась прес-конференція на тему: «Робота оздоровчої галузі в умовах протиепідемічної безпеки та значення санаторно-курортного сезону 2020 для українців».

У ній взяли участь: Володимир Саєнко, голова Наглядової ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», заступник Голови Федерації профспілок України; Сергій Комісаренко, голова комісії з біобезпеки при РНБО України; Наталя Бутенко, медичний директор ПрАТ «Миргородкурорт».

Завдяки інформресурсам ФПУ  трансляція прес-конференції відбувалась у режимі On-line.

Відеозапис можна переглянути на Сторінці ФПУ у Фейсбуці.

Прес-центр ФПУ