53

За даними Державної служби статистики України обсяги виробництва промислової продукції в Україні у квітні 2020 року впали на 16,7 % проти квітня попереднього року.

Загалом же за чотири місяці 2020 року промислове виробництво в Україні впало на 7,9 % у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

У добувній промисловості та розробленні кар’єрів падіння склало 6 %, переробній – 8,7 %, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 8 %.

Серед галузей переробної промисловості зростання обсягів виробництва у квітні 2020 року у порівнянні з квітнем минулого року спостерігалося лише у хімічній промисловості (на 6,5 %) та у виробництві фармацевтичних виробів (на 17,1 %). Найбільше падіння склалось у сфері виробництва автотранспортних засобів (на 50,9 %). Загалом у машинобудуванні обсяги виробництва зменшились на 35,6 %.

У регіональному розрізі, зростання обсягів промислового виробництва у квітні зафіксували лише у 3 областях: Кіровоградській (на 3,2 %), Полтавській (на 0,5 %) та Херсонській (на 0,5 %). Найбільше впало промислове виробництво у Чернівецькій області (на 54,5 %).

Департамент з питань економічного

розвитку та ціноутворення