7a34e6cee1a4885ff2f1b2753b523fa58605fd26

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 20 травня ц.р. при розгляді проектів законів України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дії колективних договорів» (реєстр. №№ 3204, 3204-1) представником СПО об’єднань профспілок було поінформовано про те, що тристоронньою робочою групою при НТСЕР було напрацьовано та підготовлено проект Закону України «Про колективні угоди та договори», який пройшов серію узгоджувальних нарад, консультацій сторін соціального діалогу, інших зацікавлених осіб.

Крім того, він двічі розглядався на засіданнях Урядового комітету з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку, за результатами чого було ухвалено рішення про його підтримку.

СПО об’єднань профспілок вважає, що вказаний законопроект не втратив своєї актуальності, відповідає положенням міжнародних норм, зокрема Конвенціям МОП №№ 87, 98 та 154, максимально забезпечує комплексне вирішення питань у колективно-договірній діяльності.

Голова СПО Григорій Осовий надіслав до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підготовлений трьома сторонами соціального діалогу проект Закону України «Про колективні угоди та договори» (додається) та запропонував взяти його за основу для напрацювання нового комплексного законопроекту на базі створеної робочої групи у підкомітеті з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення.

Управління соціального діалогу та

колективно-договірного регулювання