IMG 20190918 091809

 

У рамках проекту МОП "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні" 16 вересня 2019 року розпочався семінар "Формування політики та координація у сфері професійної орієнтації населення".


         У семінарі беруть участь представники сторін соціального діалогу: Федерації профспілок України, Мінсоцполітики, МОН, Федерації роботодавців України та ін. Для більшої продуктивності у напрацюванні Дорожньої карти розроблення Стратегії професійної орієнтації запрошені міжнародні експерти Європейського фонду освіти, МОП та незалежні експерти - Рональд Султана і Гідеон Арулмані.

 

IMG 20190918 091736

 

         Учасники вже розглянули питання теорії кар'єри та моделей механізмів професійної орієнтації в Україні, в тому числі в контексті освіти впродовж життя, здійснили аналіз функцій представників запрошених організацій у порушеному питанні.

         Протягом наступних трьох днів планується провести критичний аналіз інструментів, оцінювань та тестувань, які використовуються для профорієнтації в Україні, розглянути питання підготовки та кваліфікації радників з профорієнтації, а також співпраці усіх стейкхолдерів.

         Результатом заходу має стати встановлення шляхів вдосконалення процесу профорієнтації в Україні та розроблення відповідної стратегії.


IMG 20190918 094030 

 

Департамент з питань економічного розвитку

та ціноутворення