P1610537

 

 

В рамках Днів Федерації профспілок Вінницької області в районах відбувся семінар з профспілковим активом Тростянецького району.

В семінарі взяли участь: Голова Федерації профспілок Вінницької області Микола Колесник, голова районної координаційної ради голів профспілкових комітетів Валерій Єндерюков, голова райкому профспілки працівників АПК Любов Кушнір, фахівці апарату ФПО:  головний правовий інспектор праці Вадим Шевчук, головний спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Ірина Степанець, головний технічний інспектор праці Олександр Калашнюк, профспілковий актив району.

У своєму виступі Голова ФПО Микола Колесник розповів про роботу Федерації профспілок області та завдання, що постали перед профспілками в умовах проведення реформ. Він зазначив, що підвищення вдвічі розміру мінімальної зарплати - це тільки перший крок на шляху реформування оплати праці.  Профспілки наголошують, що реформа має  відбуватися на засадах справедливого розподілу результатів та підвищення рівня оплати праці до стандартів ЄС. Прагнучи дотримання прав кожної людини, досягнення суспільної злагоди  та суттєвого підвищення рівня життя громадян, профспілки наголошують на об’єднанні зусиль органів виконавчої влади, організацій роботодавців і профспілок у справі досягнення європейських гарантій в оплаті праці та своєчасній виплаті гідної заробітної плати кожному працюючому, належного рівня соціального захисту працівників, соціальної справедливості, дотримання встановлених державою соціальних стандартів та гарантій.

З інформацією ”Про особливості колдоговірної кампанії у 2017 році” виступила Ірина Степанець - головний спеціаліст з питань соціально-економічної роботи Апарату ФПО.

У своєму виступі головний технічний інспектор праці Апарату ФПО Олександр Калашнюк висвітив питання виробничого травматизму в області, проведення атестації робочих місць.

Головний правовий інспектор праці Апарату ФПО Вадим Шевчук дав фахові роз’яснення присутнім щодо прийнятих законодавчих змін у сфері оплати праці, передусім Закону України №1774-VIII ”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”. Проінформував профспілковий актив про додержання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та відповідальність за порушення трудового законодавства. Відповів на численні запитання.

Учасники семінару обмінялися думками та проблемними питаннями стосовно виконання норм трудового законодавства. 

Підбив підсумки семінару голова Тростянецької районної ради голів профспілкових комітетів Валерій Єндерюков.

 

 

Федерація профспілок Вінницької області

 

0

 

P1610542