«Food Land Bukovina-2017»: майстер-клас від бурштинських кулінарів

1арт-клас

 

У Чернівцях пройшло масштабне й унікальне дійство – Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва «Food Land Bukovina-2017», організований департаментом економіки Чернівецької міської ради та Громадською спілкою «Буковинська гільдія кулінарів» наприкінці минулого місяця. Захід проведено з метою популяризації творчих досягнень у галузі ресторанного господарства, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв та кондитерських виробів, підвищення рівня підготовки фахівців у сфері ресторанного господарства.

У змаганнях взяли участь понад півтори сотні кулінарів із різних країн. До суддівської колегії ввійшли почесні судді Всесвітньої асоціації кулінарів (WACS), відомі «зірки» кулінарного мистецтва. Серед них – чемпіон світу з кулінарного мистецтва, член національної команди Ісландії Марія Шрамко, член асоціації шеф-кухарів Туреччини Сефер Япіджі, глава Гільдії кухарів і шеф-кухарів Булорусі Олександр Чікілевський, член Асоціації шеф-кухарів Середземномор’я і Європейського регіону Еріх Главіца, відомий буковинський кулінар, фіналіст талант-шоу «МастерШеф» Ігор Місевич. 

Приємно відзначити, що одні з кращих кулінарних робіт підготували вихованці Бурштинського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ. Молоді кондитери продемонстрували на турнірі справжній майстер-клас, виборовши 5 призових місць.

Так, учениця групи 3ККД-2 Вікторія Голубовська виготовила та презентувала святковий торт «Лелека щастя». За оригінальність і вишуканість ученицю нагороджено срібною медаллю. Таку ж нагороду виборола в номінації «Страва автентичної національної кухні» студентка групи 2 ВХП Тетяна Кайс. У номінації «Кращий шеф-кухар» бронзову нагороду здобула учениця групи К-1 Ольга Гулковська. У цьому «пекельному» змаганні першокурсниця змагалася нарівні з метрами кухарського мистецтва, представивши на розгляд суддів три страви: холодну закуску «Суфле із кальмарів з яриною», основну страву «Телятина з грушею у сітці» та десерт «Шоколадний з карамеллю». В номінаціях «Страва зі свинини» та «Best Pastry Chef-2017» (кращий кондитер) професіоналізм продемонстрували відповідно студентка групи 2 ВХП Марія Свінтельська та учениця групи 2 К-1 Ганна Павлюк. За свої старання дівчата нагороджені срібними медалями.

У підготовці вихованок коледжу до «Food Land Bukovina-2017» взяли участь фахівці кулінарної справи – майстри виробничого навчання Марія Пелих, Галина Сидоренко, Марія Бердей, Леся Фігура, Надія Мислюк.

Важливо усвідомити, що їжа, як і пісня та одяг, це теж частина національної культури, якою можна багато розповісти про край, країну, менталітет її мешканців. І це довели учасники чемпіонату – представники коледжу, бо в кожній приготовленій страві відчувалися рецепти прикарпатської кухні.

 

5

 

1команда

Галина Кохан,

заступник директора коледжу

з навчально-виробничої роботи

 

P.S. Трудовий колектив Бурштинського торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету висловлює щиру подяку голові Ради профспілок області Басюку І. Є. та голові Івано-Франківської обласної ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Гриньківу В. Т. за підтримку коледжу.

Архiв
<< < Вересень 2017 > >>
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Не
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30