IMGi9823 2728

 

Міністерство фінансів України та Державна казначейська служба України розглянули звернення ФПУ стосовно відновлення роботи органів Казначейства у зоні дії антитерористичної операції та повідомили, що відповідно до ст.14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» і з метою забезпечення безпеки життя громадян призупинено казначейське обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів окремих територій Донецької та Луганської областей.

У разі стабілізації ситуації органи Казначейства у найкоротший термін відновлять казначейське обслуговування розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у зазначених областях, - зазначається у листі.

Одночасно перший заступник міністра повідомив, що на даний час вже відновлено роботу органів Казначейства у містах Краматорськ, Слов'янськ, Костянтинівка та Красний Лиман Донецької області.

 

(Текст листа Мінфіну додається)

 

Нагадуємо, що під час засідання Ради Федерації професійних спілок України 26 червня ц.р. одним з нагальних проблемних питань, що активно обговорювалося членами Ради ФПУ, був незадовільний стан забезпечення виплати заробітних плат працівникам бюджетної сфери та соціальних виплат населенню через припинення роботи територіальних відділень Державної казначейської служби України в зоні дії Антитерористичної операції (АТО).

Голова ФПУ Г.В. Осовий від імені членів Ради ФПУ звернувся до Міністерства фінансів України та Державної казначейської служби України щодо невідкладного вжиття заходів для забезпечення своєчасного отримання заробітних плат працівниками та соціальних виплат населенням цих регіонів.

 

(Лист Держказначейства додається)

 

ІАЦ