2013 036 015

Соціальні аспекти сталого розвитку суспільства і позиція профспілок по вирішенню найбільш болючих його проблем – такі головні теми міжнародної конференції, яка 20 лютого розпочала роботу в Академії праці і соціальних відносин Федерації профспілок України.

У конференції взяв участь та виступив Голова Федерації профспілок України Юрій Кулик. Він привітав колектив Академії, всіх учасників заходу з 20-річчям АПСВ та Днем соціальної справедливості.

У своєму виступі він зокрема зазначив, що Федерація профспілок України пишається тим, що є засновником такого учбового закладу, та його вагомими досягненнями. З метою удосконалення підготовки профспілкових спеціалістів ми плануємо на базі провідного профільного вузу – АПСВ об’єднати три профспілкові учбові заклади Федерації, щоб приділяти більше уваги студентству, особливо випускникам, і перш за все, у працевлаштуванні. Плануємо також покращити умови роботи Академії та її колективу»

Вітаючи учасників конференції з Днем соціальної справедливості, Голова ФПУ поінформував, що 19 лютого у Будинку профспілок відбулась актуальна міжнародна конференція «Соціальна справедливість: гідна праця та соціальний захист», у якої брали участь Міністр соціальної політики України, народні депутати, представники ФПУ, всеукраїнських профспілкових та міжнародних організацій. Юрій Кулик підкреслив, що такі заходи ще раз засвідчили актуальність та важливість цієї проблеми для українського суспільства та ролі профспілок у її вирішенні.

У виступах учасників міжнародної конференції з України, Росії, Білорусії зроблено акцент на тому, що профспілки в умовах глобальних трансформацій мають активно та рішуче захищати соціально-економічні права та інтереси людини праці, відігравати важливу роль у вирішені проблем сталого розвитку суспільства.

Додамо, що Академію праці і соціальних відносин (АПСВ) було створено у 1993 р. відповідно до Закону України «Про освіту» та Постанови Президії Федерації профспілок України з метою якісної програмно-цільової підготовки спеціалістів у галузі правознавства, ринкових відносин, соціального партнерства, організації праці і управління. Водночас із застосуванням сучасних передових технологій навчання Академія використовує також багаторічний досвід і традиції Вищої школи профспілкового руху. Академія сьогоднішня — це провідний вищий навчальний заклад України.

А що думають з приводу АПСВ її студенти? Давайте послухаємо їх.

Олександр Гресько, п’ятий курс, магістратура, напрям «Фінанси і кредит»:

«Цей вуз я обрав, тому що, чув від знайомих про якість навчання у АПСВ. Академія має дуже кваліфікованих викладачів, достойні умови для навчання та відпочинку. У нас дуже дружній колектив – що студентство, що викладачі. Після закінчення Академії планую працювати по спеціальності».

Пилип Баршак, перший курс, юридичний факультет:

«Я бачу в навчанні саме у цьому вузі велику перспективу. Мені дуже подобається склад викладачів, а також дисципліна, яка панує в Академії. Те, що Академії у цьому році виповнюється 20 років, вважаю, свідчить про її важливість та велике значення для нашого суспільства».

Вероніка Старцева, перший курс, юридичний факультет:

«Мені подобається, що наша Академія – як одна дружня сім’я. Тут до всіх знаходять необхідний підхід, відкривають у студентах їх кращі сторони та якості. Після закінчення вузу хочу працювати в прокуратурі або в нотаріальної конторі. Це дуже цікаво, спілкування з людьми, юридична допомога тим, кому вона потрібна».

Павло Сузанський, третій курс, економічний факультет:

«В Академії навчались мої знайомі. Вони мені порадили цей вуз і цю спеціальність. Вважаю, що не помилився з вибором. Сподобалось, що тут кожному студенту приділяється максимум уваги з боку викладачів».

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ

2013 036 047