P1040582

 

В Закарпатській облпрофраді (голова - Іван Король), її членських організаціях охорона праці – один з пріоритетних напрямків роботи. Активно пройшли заходи в рамках Тижня охорони праці в профорганізаціях обкомів профспілок працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич), АПК (Ганна Кулик), Закарпатської філії ПАТ «Укртелеком» (Петро Паук), на українсько – австрійському підприємстві ТОВ «Фішер - Мукачево» (голова профкому Петро Швардак), ПАТ «Закарпаттяобленерго» (Володимир Бокотей), ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад» (Антоній Екшмідт), ряді інших галузей і підприємств.

Зокрема, в рамках тижня охорони праці на УАП ТОВ «Фішер - Мукачево» проводились флюрографічні огляди працівників, навчання керівників виробничих підрозділів та профактиву тощо. Загалом на реалізацію заходів з охорони праці на підприємстві у 2013 році виділено 7.7 млн. грн.

            В Закарпатській філії ПАТ «Укртелеком» в структурних підрозділах пройшов конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», за участю профспілкових активістів організовано відвідування могил та вшанування пам’яті померлих під час виконання трудових обов’язків.

В Хустській та Ужгородській спецшколах – інтернатах проводилася чергова атестація робочих місць за умовами праці. У галузі підведено підсумки заключного етапу Всеукраїнського громадського огляду – конкурсу умов і охорони праці в установах, закладах, підприємствах та організаціях області Міністерства освіти і науки України, визначені переможці цього конкурсу: Перечинська ЗОШ – інтернат, Мукачівський державний університет, Стримбівська ЗОШ І-ІІІ ст. Рахівського району, Кривська ЗОШ І-ІІІ ст. Тячівського району, Берегівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

На базі Мукачівського райкому профспілки працівників АПК та Мукачівської міської лікарні ветеринарної медицини за участю обласної профспілки відбувся «круглий стіл» «Охорона праці – пріоритетний напрямок роботи профспілкових організацій».

З участю технічних інспекторів праці профспілок спільно з державними інспекторами Держгірпромнагляду та страховими експертами з охорони праці проведено комплексні обстеження стану промислової безпеки та санітарно-побутових умов праці ряду підприємств Свалявського, Виноградівського, Хустського, Берегівського, Перечинського районів, міст Ужгорода і Мукачево. За підсумками обстежень проведено «круглі столи» на тему «Запобігання професійним захворюванням», «Безпечна праця – право кожної людини».

 

На фото:

- (зліва направо) заступник голови облпрофради Василь Захарець, голова обласної ради профспілок Іван Король та головний спеціаліст - технічний інспектор праці Іван Гуштан обговорюють проблеми охорони праці;

- сучасне обладнання на УАП ТОВ «Фішер - Мукачево» гарантує безпечну працю;

- учасники засідання «круглого столу» з охорони праці в профспілці агропромислового комплексу в м. Мукачево.

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідувач відділу

організаційно – гуманітарної роботи

Закарпатської обласної ради профспілок

 

P1040597

 

P1040566