Изображение 506

         Сьогодні, 7 жовтня, в рамках заходів до Всесвітнього дня дій за гідну працю Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок організувало й провело за участю всіх сторін соціального діалогу «круглий стіл» на тему «Додержання трудового законодавства – запорука гідної праці».

         Відкриваючи зустріч, голова профцентру Віталій Дубіль зазначив, що всі головні напрямки реалізації програми МОП щодо забезпечення гідної праці – якісні робочі місця та безпечна праця, справедлива її оплата, надійний соціальний захист та ін. – є основоположними й у діяльності профспілок Дніпропетровщини.

       Для їх втілення президія облпрофоб’єднання націлює профорганізації всіх рівнів на посилення вимогливості до роботодавців щодо виконання ними своїх зобов’язань.

         Особливо важливо це зараз, коли ситуація в економіці є дуже напруженою, і деякі роботодавці намагаються свої проблеми вирішувати за рахунок найманих працівників.

         Профспілки, зокрема, ведуть нині наполегливу боротьбу за збереження Дніпропетровського трубного заводу та його колективу, перешкоджаючи намірам власників ДТЗ виставити за ворота більше половини працівників.

         Зазначалося також, що профспілки підтримали ініціативу керівництва області стосовно проведення Місячника добровільної легалізації трудових правовідносин та активно продовжують роботу в цьому напрямку, і це загалом від початку року дозволило узаконити більше 11 тис. робочих місць. Створено також в регіоні 36 тис. нових робочих точок.

         Значний ефект дають і спільні заходи влади, профспілок та об’єднання роботодавців по зростанню рівня заробітної плати (за цим показником область входить в Україні до першої тройки лідерів) та ліквідації зарплатних боргів.

         Власними силами, а також за допомогою контролюючих органів профспілки посилюють зараз громадський контроль за додержанням трудового законодавства.

           А в цій сфері, на жаль, проблем ще вистачає. Думками про те, як поліпшити ситуацію, поділилися начальник відділу обласного управління юстиції Ганна Мамедова, начальник територіальної держінспекції з питань праці Олександр Романов, голови обкомів профспілки будівельників Іван Сова та енергетиків – Євген Бусурулов, виконавчий директор Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини Євген Карп, начальник управління трудових відносин, зайнятості населення та умов праці облдержадміністрації Юрій Петренко, заступник начальника обласного головуправління Міндоходів Ігор Ломако, представник управління статистики Лідія Ширикіна, головний правовий інспектор праці облпрофоб’єднання Ольга Свердлова та головний фахівець профцентру Ольга Мандзюк.

         Проведений у Будинку спілок захід буде сприяти активізації роботи профспілок та інших сторін соціального діалогу у сфері забезпечення гідної праці, а також дасть старт підготовці до укладення на новий термін Регіональної угоди.

         Цими днями в області відбулися й інші заплановані президією облпрофоб’єднання та обласними галузевими профорганізаціями заходи до Всесвітнього дня дій за гідну працю.

 

                                                                            В.Коврига, зав. прес-центром

                                                                           Дніпропетровського

                                                                           облпрофоб’єднання

 

Изображение 508

 

Изображение 515

 

 

Изображение 518

 

 

Изображение 542