Давидюк

 

Петро Петрович Давидюк, голова обласної організації профспілки працівників культури, людина напрочуд творча.Її Величності Культурі він служить вірою і правдою все життя. І, коли дізналися, що ця суто цивільна людина свій характер гартувала в армійських буднях, це здивувало. Він і сам визнає – самодисципліна, виняткові організованість, вміння і обов’язок брати відповідальність в першу чергу на себе, всі ці риси, які допомогли йому стати успішним керівником і вести за собою людей, він здобув саме на армійській службі, виконуючи інтернаціональний обов’язок в Чехії рядовим строкової служби в складі мотострілецької дивізії окремого танкового батальйону. І вже пізніше, як офіцер, на посаді заступника командира роти на службі в армії, яка проходила в місті Чехові Московської області.

Була молодість, було бажання жити повнокровним життям і, здавалось, що все вірно йде своїм шляхом. Всі накази керівництва виконувались без обговорення. Вірили- те, про що говорять мудрі керівники відповідає дійсності.

З висоти набутого життєвого досвіду, і прожитих років, нині, оцінюючи себе, ніби збоку, саме під час Чеських подій, він відверто говорить: «Свій інтернаціональний обов’язок ми, молоді хлопці виконували з усвідомлення того, що боремося за справедливу справу – встановлення миру у всьому світі і зміцнення соціалістичного табору. І ця віра допомагала особливо не замислюватись над тим, чого братній чеський народ прагне до іншого – до незалежності, свободи і права самому влаштовувати своє життя».

Нині Петро Петрович знову на передовій, веде за собою профспілчан галузі, відстоюючи їх право на реальний соціальний захист.Багаторічна робота в галузі культури на різних керівних посадах дали йому глибинні знання та досвід, що сприяють ефективній діяльності обласного профоб‘єднання в наш такий непростий час…

 

 

                                             Профінформцентр Федерації профспілок

 

                                                         Рівненської області

 

Давидюк1